PUBLICITAT

El Govern instal·larà nous semàfors a les entrades de la Massana per evitar accidents

  • Tres d'aquests seran amb regulació de velocitat i s'activaran a partir dels 50 quilòmetres per hora, a les entrades de la Massana, des d'Ordino, Arinsal i Escaldes-Engordany, i el quart s'ubicarà al Prat del Colat en el pas de vianants, perquè hi passin amb més seguretat.
12092012_massana
Carretera general de la Massana. Foto: TONY LARA
El Consell de Ministres, reunit aquest dimecres, ha aprovat la licitació de quatre grups de semàfors nous a la Massana. Tres d'aquests seran amb regulació de velocitat i s'activaran a partir dels 50 quilòmetres per hora, a les entrades de la Massana, des d'Ordino, Arinsal i Escaldes-Engordany, i el quart s'ubicarà al Prat del Colat en el pas de vianants, perquè hi passin amb més seguretat. A més, el Govern també renovarà els semàfors de la cruïlla de la Baixada del Molí, d'Andorra la Vella, que es troben en mal estat i necessiten una renovació. El cost estimat d'aquests nous aparells i de la seva instal·lació és de 80.000 euros.
Tal com ha explicat el ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, que aquest dimecres ha fet de portaveu del Govern, la voluntat de l'Executiu és la de reduir la sinistralitat a les carreteres. 

A demanda del Comú de la Massana es va realitzar un estudi de mobilitat de la parròquia, que és el que ha determinat la necessitat d'aquests semàfors. 

Així, tres grups de semàfors s'instal·laran a les entrades de la parròquia per reduir la velocitat dels vehicles, i quan detectin una major velocitat es posaran en vermell. A més, segons Saboya, el mecanisme d'aquests aparells permet que si no s'aconsegueix la reducció de la velocitat amb aquest sistema, s'hi puguin instal·lar radars amb facilitat. Precisament, el ministre ha recordat que a l'entrada de la Massana des d'Escaldes s'hi van produir dos accidents mortals a finals de l'any passat. 

Pel que fa al semàfor que s'ubicarà al Prat del Colat, serà al pas de vianants i funcionarà amb un botó per quan hi vulguin passar els vianants. En aquest sentit, Saboya ha destacat que és una zona de pas de molts nens i per això s'ha considerat necessari.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT