PUBLICITAT

Alguns metges fan més consultes per alleugerir la baixada de tarifes

  • La CASS demanarà explicacions a aquesta part del col·lectiu, tot i que en general s'està reduint la despesa
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Des que la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS), va iniciar a final de l'any passat un important treball de contenció i estalvi de la despesa, el col·lectiu dels metges va ser un dels que es va situar en el punt de mira. En el nou conveni signat aquest any entre les dues parts es va acordar ampliar els elements de control cap als professionals. Poc després es va anunciar des del Ministeri la baixada de tarifes, que en el cas dels metges va ser del 5%. Els dos elements, control i rebaixa de tarifes, comencen a donar indicis de contenció, segons està constatant la CASS. Això sí, hi ha una part d'aquests professionals mèdics que se surten de la tònica general. Es tracta d'uns metges que estan pal·liant la rebaixa tarifària fent més consultes. Aquests seran els primers que rebran el toc d'atenció de la CASS, en el marc d'aquest exercici de control reforçat que s'està fent des d'aquest 2012.

Tal i com va explicar el president del consell d'administració, Josep Delgado, un cop tinguin sobre la taula les dades de despesa de cada metge durant els nou primers mesos de l'any procediran a cridar aquells que han augmentat el nombre de consultes que fan als seus pacients. I és l'augment que és una dada que no encaixa tenint en compte «el context de baixada de població», va exposar Delgado. La CASS sospita que estan «substituint la baixada que van patir de les seves tarifes al febrer per fer més consultes», és a dir, diuen allò de «torna la setmana vinent» i així facturar més. A tots ells els demanaran explicacions.

En general, contenció / Delgado va voler advertir, però, que es tracta només d'alguns metges, que no és «generalitzat» i que en general estan notant un esforç d'estalvi per part del col·lectiu. «Tampoc vull avançar dades fins que no passin sis mesos, però veiem que en general la sensació és d'una certa contenció», va assegurar. Les primeres dades fiables les tindran un cop acabi aquest mes.

També s'haurà d'analitzar, amb tot, quina part de la baixada de la despesa es correspon a l'esforç dels metges i quina a la davallada de població. El col·lectiu mèdic és dels que ha vist les seves consultes més afectades per la marxa de treballadors del país.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT