PUBLICITAT

Intents d'estafa contra clients de FEDA de fins a 5.000 euros

  • Els afectats són empresaris que reben trucades on se'ls amenaça amb talls a l'electricitat
LUÍS GARRIDO
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Uns comptadors de la despesa elèctrica Foto: TONY LARA

Empresaris i possiblement també ciutadans del país ha estat víctimes d'un intent d'estafa on se'ls va intentar convèncer que havien de pagar per un desfàs al seu rebut en subministraments. Alguns usuaris de FEDA van rebre trucades on se'ls comunicava que havien d'abonar fins a 5.000 euros per no perdre el servei. Qui trucava s'identificava com si fos un agent de la companyia elèctrica, motiu pel que FEDA va voler comunicar ahir que es tracta d'una estafa i que en cap moment ells van trucar en aquests usuaris.

Aquestes trucades fent-se passar per FEDA es realitzaven des d'un mòbil espanyol, el primer aspecte que podia fer sospitar a l'usuari en qüestió. L'estafador informava als usuaris que eren una empresa subcontractada per FEDA i que havien de pagar de manera immediata unes obres que han efectuat als seus comptadors. La companyia va alertar ahir que no té res a veure amb aquestes trucades i avisa als propietaris dels establiments que no facin cap tipus de pagament.

Segons la parapública, s'han detectat sis casos. Tots ells gràcies a que els usuaris van comunicar aquestes trucades a l'elèctrica. Si bé poden ser més els casos afectats, ja que no es va poder confirmar d'una altra forma que no fos la trucada dels propis afectats. Tal i com van explicar des de la companyia, alguns dels clients ja estaven fent els preparatius per reunir els diners que se'ls hi reclamaven. I pateixen per si algú va rebre la trucada i es planteja pagar.

En principi, aquests intents d'estafa es van fer a «clients grans» en despesa elèctrica, tal i com va confirmar la companyia. Hotels i restaurants, a més de comerços d'una mida notable, van ser els afectats. És per això que els estafadors podien demanar al voltant de diversos milers d'euros, ja que les seves factures en subministraments eren grans i necessitaven de l'electricitat en bona mesura. Tot i així, des de l'empresana no poden confirmar que no s'hagi trucat també a particulars, si bé resulta menys possible, de cara en aquest fet.

Procediment inadequat / FEDA va voler remarcar que aquest no és el procediment habitual. Des del moment en què es reclamava un import des d'un tercer. I que no és normal cobrar per obres en les instal·lacions elèctriques.

Els clients van estar intranquils, ja que els estafadors els hi van amenaçar amb una desconnexió del servei. Però l'elèctrica manifesta que no carrega per obres als comptadors o d'altre caire que no s'hagin especificat abans. A més, els pagaments no es demanen immediatament, i sempre que hi sorgeix un impagament es donen facilitats, no una amenaça de tallar el servei en cas que no es pagui. És per això que la companyia –que va portar el cas a la Policia per denunciar el fet– demana a tots els usuaris que truquin al seu servei d'informació en cas que apareguin nous intents d'estafa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT