PUBLICITAT

Un crític de guies entre el públic

  • Una vintena de restaurants presenten els seus plats a l'aparador ordinenc
ÈLIA ORTS GARRI
ORDINO

Periodic
Gabriel i Soto presenten la 21a Mostra Gastronòmica, ahir. A la galeria, alguns plats a la Mostra anterior Foto: ÀLEX LARA

Un crític gastronòmic professional, que dóna servei a les guies a l'hora de valorar els restaurants a incorporar, serà present a la 21a Mostra Gastronòmica d'Andorra. Així ho va explicar la cap de Servei d'Activitats i Promoció del Comú d'Ordino, Maria de la O Soto, durant la presentació d'aquesta nova edició de la Mostra, donant a entendre que algun dels 20 restaurants que hi seran presents hauria demanat formar part d'alguna d'aquestes guies.

A ningú se li escapa l'oportunitat que representa la Mostra Gastronòmica per descobrir els plats que proposen els restaurants del país. El crític segur que passa desapercebut i tindrà l'oportunitat de comprovar com se'n surt el restaurant –o restaurants– que vol entrar a la seva guia lluny de la seva cuina.

Però no és només una oportunitat pel crític i pels restaurants –doncs és una «gran publicitat», tal i com recordava el conseller de Turisme, Bartumeu Gabriel, i cal tenir en compte que hi ha mitjans d'informació estrangers que s'interessen per aquest esdeveniment i al voltant d'un centenar de comensals són de fora el país. També ho és pel públic, doncs són una vintena els establiments participants i cada un d'ells proposa dos plats. Això fa 40 plats a degustar –encara que ningú els tasti tots, i el normal sigui tastar entre «sis i vuit plats», manifestava Soto–, «al mateix preu de fa dos anys», és a dir a 32 euros si es compra l'entrada anticipadament i 38 si s'adquireix el mateix dia.

L'edició més oriental

No hi haurà massa novetats en aquesta 21a Mostra. Són 20 els establiments –com l'any passat, i els altres, doncs l'espai és el que és–, i només tres s'estrenen. Tampoc hi ha variació en la previsió de públic. Es limita a un màxim de 450 places, i es preveu que finalment se n'ocupin entre 420 i 430. Potser el més novedós, el més diferenciador, és que serà «l'edició més oriental», va comentar Soto, doncs es presenten diversos plats d'origen asiàtic. La cap de Servei d'Activitats i Promoció va argumentar que la Mostra no és només per presentar la cuina andorrana «sinó la cuina que es troba al país, que és una cuina oberta i variada, barreja de la dieta mediterrània, de muntanya i oriental», entre d'altres.

La pedagogia de la Mostra

Prèviament a la Mostra, que tindrà lloc el proper diumenge 16 de setembre, s'organitzen tallers de cuina per als escolars de la parròquia. Seran dos. En el primer els alumnes de l'escola Francesa aprendran a fer coques, i en el segon els estudiants de l'Andorrana faran pizzes. Però a part de cuinar, es vol que aprenguin els hàbits a tenir-hi, sobretot a nivell d'higiene.

Així mateix, el dia de la pròpia Mostra ha de servir també perquè els infants aprenguin «el gust de la cuina elaborada del país», segons Gabriel, doncs els infants estan acostumats a uns menús especials, lluny de la gastronomia que caracteritza l'oferta que hi ha al país.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT