PUBLICITAT

Andorra Sostenible vol aplegar 400 ciclistes a la 8a bicicletada

  • Ariadna Tudel, «exemple de com gaudir de la bici», donarà el tret de sortida
EL PERIÒDIC
LA MASSANA

Periodic
Rossell, Pozo i Gómez presenten, ahir, l'acte Foto: ÀLEX LARA

El proper diumenge la Massana acollirà la vuitena edició de la bicicletada popular, que se celebra amb motiu de la Setmana europea de la Mobilitat. L'esdeveniment, que s'impulsa des del Ministeri de Medi Ambient a través d'Andorra Sostenible i va canviant de parròquia cada any, espera comptar en aquesta ocasió amb el doble de participants que els anys anteriors, és a dir, entre 300 i 400. De fet, la consellera de Medi Ambient de la Massana, Jael Pozo, va explicar ahir que a més de la bicicletada s'organitzen diversos actes d'animació, tallers d'educació viària i d'altres per animar a tothom a participar-hi. El tret de sortida de la primera volta de la bicicletada el donarà la ciclista Ariadna Tudel, ja que tal com apunta el coordinador de l'esdeveniment, Javier Gómez, «és un exemple de com gaudir de la bicicleta».

La bicicletada 2012 vol ser més que una sortida en bici, i per aquest motiu, des de la Massana, el Comú, amb la implicació dels diversos sectors de la parròquia i amb l'organització de l'esdeveniment, han intentat convertir l'acte en una festa animada. El centre de les activitats serà al recinte de Santa Caterina, on es trobaran els ciclistes que hi vulguin participar, però on també hi podran assistir els qui vulguin formar part de la festa però no vulguin fer la sortida en bicicleta.

A les 10.30 hores es trobaran tots els ciclistes, i a les 11 hores la ciclista Ariadna Tudel donarà el tret de sortida i encapçalarà la primera volta del recorregut que faran tots junts. Tal com va explicar el coordinador de l'esdeveniment, s'ha convidat a la ciclista perquè «és l'exemple del que és gaudir de la bicicleta i fer-ne d'ella un element d'èxit personal i alguna cosa més que un element de transport».

La sortida serà des del recinte de Santa Caterina en un circuit urbà que per als que vulguin podrà acabar amb la pujada cap a Ordino. Des de l'organització han intentat posar les màximes facilitats per als participants, i per això hi haurà una desena de bicicletes per a aquells que hi vulguin participar i no en tinguin.

A més, al recinte s'hi celebrarà un taller d'educació vial, sobretot per a nens, on participaran en una mena de «mini ciutat» i es trobaran amb els conflictes més habituals que afecten els ciclistes. També hi haurà un taller de mecànica bàsica de bicicleta, una demostració de bike trial, sortejos i regals, i animació i espectacles.

El coordinador de la bicicletada va recordar que en les edicions anteriors s'havia comptat amb uns 150 o 200 participants, però que el caire festiu que se li ha donat en aquesta ocasió els vol ajudar a arribar cap als 300 o 400.

Segons va comentar el director de Medi Ambient, Marc Rossell, l'objectiu de la diada es mostrar les opcions de transport alternatiu al cotxe i conscienciar la gent que no cal agafar el cotxe per a trajectes curts, va recollir l'ANA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT