PUBLICITAT

L'única prova del sud d'Europa

  • L'absència de Vigo i Madrid en el calendari aportarà més públic a la cita de Vallnord, del 23 al 28 de juliol
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Balielles, Balcells i Gracia parlen dels traçats durant la Copa Catalana. Foto: VALLNORD

Vallnord va polint detalls per tenir el disseny dels circuits a punt per tornar a la Copa del Món de BTT l'estiu de l'any que ve. Mentrestant la Unió Ciclista Internacional està acabant de perfilar el calendari. Es va publicat fa ja més d'un més, és cert, però finalment Willingen (Alemanya) no pot assumir ser seu i això ha generat una sèrie de canvis que donen més protagonisme i pes a la cita andorrana.

Per començar, Val di Sole es queda les dates de Willingen (16 de juny) i Vallnord passa a assumir les modalitats que assumia la seu italiana. D'aquí que Andorra aculli finalment tres proves i no una: descens, cross country i cross country eliminator . Aquests canvis han estat molt ben acceptats per la UCI ja que de l'altra manera Canadà quedava molt a prop de Vallnord i ara el calendari queda més dispers.

Destacar també que l'estació del Principat és l'única seu del sud d'Europa, amb la qual cosa això li aportarà més aficionats, principalment espanyols, que abans estaven repartits entre Madrid i Vigo, antigues seus usuals de Copa del Món que fa anys que han deixat d'estar al calendari. D'altra banda Vallnord se sent identificada amb el descens perquè és la modalitat que es practica a Vallnord Bike Park, però també és conscient que el cross country aporta molts seguidors com es va comprovar al 2008. Aquell any, fent les tres proves, van assistir-hi 20.000 persones i al 2009, amb dues, 14.000. La repercussió per al 2013 espera superar la xifra de fa quatre anys, tenint en compte els afegits de Vigo i Madrid.

Disseny dels circuits

Una altra gran notícia és que el resident Cedric Gracia ja està totalment recuperat de l'accident greu que va patir a l'hivern i podrà ser el representant tricolor amb més opcions d'optar a les posicions de privilegi. Aprofitant la Copa Catalana es va reunir amb el Comú de la Massana i Vallnord per perfilar els circuits.

El de descens (DH) es preveu com el més espectacular; Per exigència de la UCI l'arribada serà al Prat del Grillaire de la Massana. La sortida s'ubicarà a la Caubella. Serà el millor circuit de descens de la Copa del Món, amb un important desnivell amb més de 600 metres i amb una variació constant en el recorregut, caracteritzat fortes pendents i zones boscoses. Tot i que serà un recorregut nou, aprofitarà part del circuit de la Maxiavalanche. La UCI marca que el circuit s'ha de fer entre 2 i 5 minuts i el de Vallnord fregarà el límit màxim de temps.

Després de la inspecció de dissabte les valoracions han estat molt positives perquè s'ha vist que es pot convertir en un circuit mític. Cédric Gracia i al Roger González, el responsable del bike park de Vallnord són, com no, els principals artífexs d'aquest circuit.

Les curses de cross country (XCO) començaran el 24 de juliol ja que hi hauran varies proves segons les diferents categories. El 2008 només es feia cursa d'homes i dones. Des d'ara, per categories. Això fa allargar la competició gairebé a una setmana. La sortida i l'arribada serà a la Caubella, zona en la qual també s'instal·larà el paddock.

En el cas del cross country eliminator (XCE), es tracta d'una nova modalitat i tant Vallnord com la gran majoria de seus mantenen la incògnita de si funcionarà però es tracta d'un XCO més bestial, similar a un boarder cross de surf de neu, amb sortides de quatre en quatre i eliminatòries.

Fa un mes tothom va quedar bocabadat amb l'etapa de la Vuelta a Espanya amb final al Coll de la Gallina. L'any vinent pot passar el mateix amb els recorreguts de la Copa del Món. Andorra és un paradís del ciclisme en ruta i de la BTT i el món ho ha de saber.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT