PUBLICITAT

Andorra sortirà amb el ganivet entre les dents contra Romania

  • Tensa roda de premsa de Koldo i Lima amb la premsa local i amb el dolorós 0-5 d’Hongria encara present
IVÁN MOURE
ENVIAT ESPECIAL / BUCAREST
entrenamentseleccio
Els jugadors de la selecció andorrana fent exercicis d’escalfament a l’entrenament d’ahir al vespre a Bucarest. Foto: FAF / SÍLVIA CASALS

previes futbol 2012
La derrota contra Hongria encara és present. Es nota en les cares. Tot són rostres més seriosos de l’habitual, amb un 0-5 que encara cou i per davant un partit contra un rival encara més dur com és Romania i a sobre, aquesta vegada lluny de l’Estadi Comunal (19.30 hores d’Andorra, National Arena Stadium Bucharest).
Però Koldo Álvarez, que aquests dies ha hagut de fer més de psicòleg que d’entrenador per recuperar l’estima i la confiança dels seus jugadors, va deixar clar ahir en la roda de premsa prèvia a l’entrenament oficial que «aquella desfeta ja està oblidada». Aquest malestar general que hi ha a la selecció poc té a veure amb el resultat final. És més per les maneres. El segon capità, Ildefons Lima, no va dubtar ahir a assenyalar que existeix una diferencia entre Andorra i la resta de seleccions però que el d’Hongria va ser «un dels pitjors partits de la nostra història». «Perquè vam cometre greus errades en defensa», va convenir. Ho va dir en la roda de premsa, al costat del seleccionador i davant de tots els mitjans de comunicació romanesos. Perquè no hi ha res a amagar i perquè si les coses no es fan bé es reconeix.
Koldo, més suau, va reforçar: «També vam fer coses bé». Però poc abans havia despullat tots els defectes del seu equip que va veure el passat divendres: «No hem d’abaixar els braços en cap moment. Hem d’estar al 100% els 90 minuts, hem de donar més importància als petits detalls...». Perquè sempre passa igual: si et despistes, el rival no perdona. Així és el futbol d’elit i així es va veure en tres dels cinc gols d’Hongria. «Espero la millor reacció per a Romania», va sentenciar per deixar enrera d’una vegada per totes aquell partit.

PREGUNTES INOPORTUNES / La roda de premsa va ser realment tensa. Les cares de pocs amics de Koldo i Lima, sumades a les preguntes impertinents dels mitjans de comunicació local escalfaven més la sang dels dos representants de la selecció en la sala de l’estadi del Dinamo de Bucarest, seu dels entrenaments oficials perquè la gespa del National Stadium s’ha hagut de canviar i la nova no pot trepitjar fins aquest vespre.
Qüestionats pels mitjans de comunicació locals sobre quins jugadors coneixen de la selecció de Romania, tant Koldo com Ilde no van badar: «Els coneixem tots. Marica és el millor, però els coneixem tots», va afirmar el capità, ofès amb la pregunta.
La bateria de preguntes inoportunes va continuar: «¿Què espereu contra Romania? ¿Defensar? ¿No rebre una golejada? ¿O guanyar...?». «Venim a ser competitius i tenim l’esperança de tenir com a mínim una opció per guanyar», va respondre Koldo. «Fa dos anys que no marqueu un gol. ¿I si trenqueu aquesta ratxa demà [per avui]?». «Si és per guanyar servirà per guanyar tres punts. Si Romania marca dos o més no servirà per res», replicava el seleccionador. «Heu estudiat el partit Romania-Estònia?». Hem estudiat tots els partits des de que vau jugar contra l’Uruguai [amistós jugat el 12 de febrer passat]», de nou replicava el tècnic tricolor mossegant-se la llengua. «Senyor Koldo, hem vist que vostè té molts dels seus jugadors com amics al facebook, ¿és amic d’ells?». «Sí perquè abans de ser l’entrenador era company d’ells al vestidor», «¿Com veu aquest grup del Premundial?». «Holanda sembla favorita i de la resta no sé qui pot acabar segon». «¿Inclou Andorra?». Aquí el tècnic ja revifava de desesperació: «Els resultats ho diran», va suavitzar-se. I la pregunta bomba: «Vostès treballen i per tant només poden entrenar en el temps lliure, ¿creuen que tenen alguna opció?». Aquí ja va saltar Ildefons Lima a frenar la situació: «Nosaltres entrenem al màxim i demanem un respecte. Tenim les nostres armes i lluitarem amb elles».

KOLDO NO MODIFICARÀ L’ESTIL /
Així va acabar la bateria de preguntes dels mitjans locals. Amb els d’Andorra la tensió va calmar-se i van centrar-se en parlar de futbol. Koldo va insinuar que malgrat el que va passar contra Hongria no modificarà la seva filosofia de joc: «Hem de ser valents i intentarem tenir la pilota, sinó patirem massa». I poc més va dir. Ni pistes sobre l’onze ni res de res. Ja estava tot dit.
Acte seguit hi havia l’entrenament oficial. El seleccionador va reunir a tot l’equip al cercle central del camp. Tots amb rostres seriosos escoltant-lo. Després va passar tot a la normalitat: uns minuts al trot, una mica de tocar pilota i la resta una incògnita perquè la sessió va continuar a porta tancada. No se sap quin serà el substitut de Vales, que tot apunta a que serà Ayala. Tampoc se sap si farà moltes o poques modificacions, tot i que és més que possible que es vegi alguna cara nova en els laterals. És obvi que Romania és la gran favorita, que la diferència entre els dos és gran. Però ara s’ha de veure com respon la selecció, amb el 0-5 d’Hongria i l’afegit del tracte rebut pels mitjans romanesos. Guanyarà, empatarà o el que és més probable, perdrà, però sortirà al terreny de joc amb el ganivet entre les dents. Segur. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT