PUBLICITAT

La CASS seguirà finançant 81 medicaments no coberts a Espanya

  • Són sobretot fàrmacs antitossius i laxants, els quals la parapública considera que aporten benefici terapèutic
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una farmacèutica busca un medicament Foto: TONY LARA

Des del passat 1 de setembre, i degut a la tasca de contenció i estalvi econòmic que està duent el Govern espanyol, s'ha deixat de finançar a la població del país veí un total de 417 medicaments. Aquesta mesura, de retruc, afecta la sanitat andorrana, que segueix estrictament la política en matèria farmacèutica de les seguretats socials veïnes. Serà a partir del 17 de setembre quan s'apliqui a Andorra el batejat com a medicamentazo a l'Estat veí. Malgrat tot, la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) va informar ahir que d'aquests 417 fàrmacs ha decidit continuar finançant-ne 81. Els motius, segons van informar ahir des del Govern, és que la parapública ha considerat que es tracta de medicaments que sí que tenen un ús mèdic contrastat i que sí que són essencials, una de les raons d'Espanya per deixar de finançar els seus medicaments.

Entre la llista dels 81 hi ha sobretot medicaments laxants per a facilitar el trànsit intestinal – Biolid, Duphafibra o Duphalac–, antitossius –Bisoltus, Codeisan o Toseina– i fàrmacs per millorar la circulació –Devincal o Lofton–. El departament de Recursos Sanitaris del Ministeri de Salut i Benestar va comunicar ahir aquesta decisió a les farmàcies, justificant que es tracta de medicaments que aporten «un benefici terapèutic rellevant».

336 MEDICAMENTS SENSE FINANÇAR / Pel que fa als medicaments que la CASS deixarà de reembossar a partir del 17 de setembre, seran un total de 336, dels quals l'any 2011 només 163 van experimentar consum finançat per la CASS, segons va informar el Ministeri. D'altra banda, el 94% d'aquests fàrmacs tenen un preu inferior als 10 euros i en la majoria de casos tampoc es reemborsen a l'Estat francès.

Es tracta de fàrmacs com l'Almax, el Calmatel, el Fortasec, el Mucosan, el Flutox, el Nutracel, o l'Acetil Cisteína, que hauran de ser abonats íntegrament pels consumidors.

En relació al consum generat durant l'any passat, la mesura de deixar de finançar més de 330 medicaments comportarà un estalvi per a la CASS de 380.000 euros, sobre una despesa farmacèutica ambulatòria de 10,2 milions d'euros. En el cas d'Espanya, l'estalvi que s'aconsegueix arriba als 450 milions d'euros.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT