PUBLICITAT

Els aturats buscant feina es mantenen per sota el miler

  • 132 persones es beneficien de la prestació per desocupació involuntària
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una treballadora del Servei d'Ocupació atén una persona que s'hi vol inscriure Foto: EL PERIÒDIC

El mes passat es va tancar amb 907 persones buscant feina inscrites al Servei d'Ocupació. Aquesta xifra suposa una disminució de quatre persones respecte al juliol, mantenint així el nombre de demandants per sota del miler, tal com ho va fer públic el Departament d'Estadística ahir. Pel que fa al nombre de persones beneficiàries de la prestació econòmica per desocupació involuntària, aquest se situa en 132 a l'agost.

El Servei d'Ocupació va tancar el mes d'agost amb 1.083 inscrits, dels quals 907 estan en recerca de feina i els 176 restants volen millorar la seva situació laboral. Pel que fa al nombre de llocs oferts és de 251.

Les dades mostren que de les 907 persones en recerca d'un lloc de treball, el 23,8% buscaven treballs no qualificats i el 18,5% estaven en recerca de feines de serveis, restauració, protecció i venedors; el 16,2% de treballs a la construcció i el 15,7% de treballs administratius. Pel que fa a les 176 persones que volien millorar la seva situació laboral, el 22,7% corresponien a feines administratives, el 20,5% a treballadors de serveis, restauració, protecció i venedors i un 15,3% als treballadors no qualificats i a tècnics i professionals de suport.

En canvi, de les 251 ofertes de treball registrades, el 36,3% corresponien a treballadors de serveis, restauració, protecció i venedors, el 15,5% a tècnics i professionals de suport i un 12,7% a tècnics i professionals científics, assenyalava Estadística.

La majoria dels demandants d'alta al Servei d'Ocupació estan en recerca d'ocupació i desocupats de menys de sis mesos (81,7%). Però, segons Estadística, una altra part important, el 47,2% i el 44,3% ja tenen un contracte de treball, fix i temporal respectivament, i busquen una millora de situació laboral.

EL PERFIL / Per franges d'edat, les dades mostren que tant les persones en recerca d'un lloc de treball com les que estan en millora es concentren principalment en el tram de 40-59 anys (un 44,1% i un 43,2% respectivament).

D'altra banda, mentre que la quantitat de dones i d'homes en millora de situació laboral és similar, en la recerca de lloc de treball es produeix una inversió important de proporcions (el 64,6% són homes). I per nacionalitat, els espanyols són els que porten més temps de residència amb el 66,8% de deu anys o més. Aquesta proporció pels portuguesos és del 50%. Pel grup d'altres nacionalitats la proporció de demandants amb deu anys o més de residència puja al 37,3%.

BENEFICIARIS DE LA PRESTACIÓ / Pel que fa al nombre de beneficiaris de la prestació econòmica per desocupació involuntària, s'ha situat en 132 persones al mes d'agost, la majoria de les quals (80) se situen en la franja d'edat que va dels 40 als 59 anys, i són en gran part, un 68%, homes. Per nacionalitats, són els espanyols els que encapçalen la llista de beneficiaris (35,6%), seguits dels portuguesos (27,3%) i dels andorrans i altres nacionalitats, els dos amb un 16,7%, reprodueix l'ANA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT