PUBLICITAT

Afer Trivium: l'acord amb els tutors, cada dia més difícil

  • El Comú encara no s'ha reunit amb els pares, però diu que la solució és imminent
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
La consellera Servat, el cònsol Torrentallé i el director de Cultura lauredià, González de Alaiza Foto: EL PERIÒDIC

L'afer Trivium es resoldrà definitivament aquesta setmana. Així ho van confirmar ahir fonts del Comú de Sant Julià per a tranquil·litat dels pares dels alumnes de l'escola d'arts escèniques, que reclamen des de fa setmanes una reunió amb la corporació. Entre els serrells que queden pendents –la concreció del nou programa pedagògic, la reducció dels horaris, el nou preu de la matrícula, la contractació de tres nous professors i la renovació dels quatre tutors– aquest últim sembla ara per ara el més quimèric. Per no dir de solució impossible. El Comú els va fer arribar setmanes enrere una proposta amb les directrius establertes per al nou Trivium. Es tractava, segons els tutors, d'una mena de contracte d'adhesió en què se'ls comunicava el nou rumb de l'escola –un rumb, insisteixen, en què no han tingut ni veu ni vot– i no se'ls deixava altra opció que l'assentiment.

Segons fonts coneixedores del cas, els tutors van replicar amb una contraproposta en què plantejaven el que ells consideren els «mínims» perquè Trivium no perdi l'esperit pedagògic fundacional i diferencial: essencialment, que els alumnes cursin a la vegada les tres disciplines –música, dansa i teatre– que s'imparteixen a l'escola. Insisteixen els tutors que ni es va arribar a parlar dels emoluments –1.000 euros mensuals per barba– «perquè això no hauria sigut obstacle per a l'acord», i que la clau de volta de Trivium és la interdisciplinarietat. I tot això, per correu electrònic, perquè el Comú –sempre segons els tutors– hauria anat suspenent totes les reunions convocades. Fins ara, és clar.

Les posicions, en fi, semblen més allunyades que mai, perquè el Comú ja va deixar clares quines eren les seves prioritats en la roda de premsa del 10 d'agost, l'última vegada que s'ha manifestat en públic –per boca de la consellera de Cultura, Maria Servat, i el cònsol menor, Manel Tirrentallé– sobre aquest espinós afer. Primer de tot, la dràstica retallada pressupostària: dels 263.000 euros del curs passat als 116.000 de l'actual. Per aconseguir-ho, s'ha prescindit de sis dels nou professors –inclòs el fins ara cap d'estudis–, s'ha reduït l'horari lectiu i s'han suprimit els tallers de cap de setmana. Paral·lelament, el Comú pretén incrementar el nombre d'alumnes abaratint la matrícula i les mensualitats per posar-les a l'abast del segment de població que –segons la corporació– no es podia permetre els antics preus. I aquí rau el nus gordià de tot plegat: el projecte pedagògic del nou Trivium preveu que un alumne es pugui matricular d'una, de dues o de les tres disciplines, i l'allibera de l'obligatorietat de cursar-les totes tres, com era fins ara preceptiu. Una mesura inassumible per als tutors perquè soscava els fonaments del Trivium original i –conclouen– converteix Trivium exactament en el mateix que qualsevol de les escoles de música, dansa i teatre, tant públiques com privades, obertes al país. Vaja, que de Trivium només en conservaria el nom. I així estem.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT