PUBLICITAT

El nombre d'alumnes augmenta lleugerament situant-se al voltant dels 11.000

  • Entre 3.000 i 4.000 pertanyen a l'escola andorrana, entre 3.000 i escaig i 4.000 i escaig a l'escola francesa, i uns 3.000 a l'escola espanyola
El nombre d'alumnes per al curs escolar 2012-2013 es manté estable respecte als darrers anys però amb un lleuger increment, segons ha informat la ministra d'Educació, Roser Suñé. La ministra ha especificat que de moment es tenen les xifres provisionals que encara podrien veure's modificades, però que en principi es manté l'alumnat entorn els 11.000 escolars. D'aquests, entre 3.000 i 4.000 pertanyen a l'escola andorrana, entre 3.000 i escaig i 4.000 i escaig a l'escola francesa, i uns 3.000 a l'escola espanyola.
Durant els primers quinze dies del curs escolar les xifres de l'alumnat s'acaben de recollir, ja que hi ha escolars que s'insciuen o canvien de parròquia a última hora. Per aquest motiu les xifres que hi ha, de moment, són provisionals, i se situen entorn dels 11.000 alumnes. 

La ministra d'Educació, Roser Suñé, ha especificat que hi ha moviments d'alumnes entre parròquies, i per això hi ha centres, com l'Escola Andorrana d'Escaldes-Engordany que han vist incrementat el seu alumnat, però n'hi ha d'altres on s'ha reduït. Sí que reconeix que també hi ha noves matriculacions, però assenyala que l'increment d'alumnat es veu sobretot en la segona ensenyança on hi ha més alumnes que entren que els que surten. 

Projectes del ministeri
Pel que fa als projectes més importants que té el Ministeri, d'una banda està la implementació del sistema educatiu per competències i per l'altra les obres de les escoles d'Ordino i Canillo.

Pel que fa al sistema per competències, serà el curs 2013-2014 quan s'apliqui a la segona ensenyança, però el Ministeri ja hi treballa de ple i s'estan finalitzant els currículums i la formació dels mestres.

Quant a les obres, les escoles d'Ordino han estat adjudicades, i el curs 2014-2015 ja haurien d'estar en marxa, mentre que les de Canillo encara estan en procés d'elaboració del projecte.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT