PUBLICITAT

Un mes farcit d'activitats per a la gent gran de la Seu d'Urgell

  • El programa ??Érem, som i serem' inclou la ruta del formatge i actes populars
EL PERIÒDIC
LA SEU D?URGELL

Periodic
El Museu del Barça. Foto: EL PERIÒDIC

la Seu d'Urgell celebrarà del 26 de setembre a l'1 d'octubre la Festa de la Gent Gran, aquest any sota el lema Érem, som i serem i amb un programa amb diversos actes i activitats dirigits als padrins i padrines de la ciutat.

La Festa, organitzada per la regidoria de la Gent Gran que encapçala Montserrat Bonet, juntament amb el Consorci d'Atenció a les Persones de l'Alt Urgell, s'iniciarà el 26 de setembre amb una tertúlia a RàdioSeu que s'emetrà a les 12 del migdia i que servirà per presentar el contingut de la festa. Seguirà, a les quatre de la tarda, un campionat de botifarra i brisca al centre cívic El Passeig. La primera jornada de la festa clourà amb un cinefòrum on es projectarà la pel·lícula Un cuento chino, de Sebastián Borensztein. Aquesta activitat tindrà lloc a les cinc de la tarda a l'Esplai de la Gent Gran amb entrada gratuïta per gentilesa de l'Obra social La Caixa.

La segona jornada de la festa continuarà el 27 de setembre amb un concurs de cançons populars amb música en directe que se celebrarà al centre de dia de la Fundació Sant Hospital a les deu del matí. A les cinc de la tarda, els padrins urgellencs podran realitzar una sessió de gimnàstica de manteniment amb coreografies al Palau d'Esports que es clourà amb un berenar amb coca.

Visita al Camp Nou / Per divendres 27 de setembre s'ha organitzat, amb la col·laboració de la Penya Barcelonista Urgellenca de la Seu d'Urgell, una visita al Camp Nou per visitar les instal·lacions esportives i el museu del FC Barcelona. En acabar, els participants es desplaçaran fins al Port Olímpic per a dinar. Aquesta excursió té un cost de 30 euros per persona que inclou transport, visites i dinar.

Per a poder participar-hi, cal fer les inscripcions fins el 20 de setembre al Consorci d'Atenció a les Persones, situat a la primera planta del centre cívic El Passeig de la Seu.

A les 12 del migdia del 29 de setembre tindrà lloc una ballada de sardanes a càrrec dels Amics de la Sardana, a la plaça de les Monges de la Seu. El dia continuarà amb una visita guiada pel centre històric de la ciutat que anirà a càrrec dels guies turístics de la gent gran, que explicaran els més de 1.500 anys d'història que aglutinen els carrers i edificis més emblemàtics de la Seu d'Urgell. La sortida s'iniciarà al Parc del Cadí a les cinc de la tarda. Cal inscripció prèvia que es pot fer fins el dia 27 al Consorci d'Atenció a les Persones

Per diumenge 30 de setembre, plat fort de la Festa de la Gent Gran. S'iniciaran les activitats a les deu del matí amb una missa solemne a la catedral, presidida per Mossèn Pal que comptarà amb la participació de la coral de l'Esplai de la Gent Gran. A les 11 del matí, es farà una visita als avis i àvies de la Llar de Sant Josep. Aquest any hi haurà una actuació de la Colla Gegantera i Grallera de la Seu d'Urgell.

A les 12 del migdia tindrà lloc l'acte central d'aquesta setmana, a la sala de Sant Domènec, amb la salutació de l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, i la regidora de la Gent Gran, Montserrat Bonet. Tot seguit, la coral de l'Esplai interpretarà l'Himne de la Gent Gran i una havanera. Aquest acte públic es clourà amb l'actuació del grup d'havaneres Vallparadís.

I com ja és tradicional, se celebrarà un dinar popular a la sala polivalent de la zona esportiva, a les dues del migdia. Després de l'àpat, a dos quarts de cinc de la tarda hi haurà ball popular amb el duet Joan i Jordi.

Dia Mundial / Com que el Dia Mundial de la Gent Gran (1 d'octubre) aquest any s'escau en dilluns, el programa de la Festa de la Gent Gran s'allargarà un dia més. Per això, per dilluns 1 d'octubre hi ha preparats diversos actes que tancaran la Festa de la Gent Gran 2012.

A dos quarts d'onze del matí tindrà lloc una sessió de cant coral a la residència de la gent gran de la Fundació Sant Hospital i a la Llar de Sant Josep. A les quatre de la tarda se celebrarà un campionat de billar. Per participar-hi cal inscriure's fins el 25 de setembre al centre cívic i a l'Esplai de la Centre Gran.

El programa de la Festa de la Gent Gran de la Seu d'Urgell es clourà amb una ruta del formatge a l'Espai Ermengol que s'iniciarà a les sis de la tarda, on els padrins visitaran el museu del formatge, podran visionar un audiovisual informatiu de la Cooperativa Cadí i podran degustar productes alimentaris de Cadí.

Per participar en aquesta activitat caldrà fer la inscripció fins el 27 de setembre a l'Espai Ermengol-Museu de la Ciutat.

Cal recordar que la Festa de la Gent Gran compta amb la col·laboració de l'Esplai de la Gent Gran, Vida Creixent, la Penya Barcelonista Urgellenca, FATEC, el Club de Petanca de la Seu, la Fundació Sant Hospital, Llar de Sant Josep, RàdioSeu, l'Obra Social la Caixa, la Colla Gegantera i Grallera de la Seu d'Urgell, Amics de la Sardana i l'Esplai Ermengol.

D'altra banda, cal remarcar que la sala de Casal de la Gent Gran ubicat al centre cívic el Passeig compta des de la setmana passada d'uns dos nous lavabos destinats exclusivament als seus usuaris.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT