PUBLICITAT

L'equip de Vinyes obté el sisè lloc en les 24 hores de Barcelona

  • L'andorrà demostra estar a punt per reemprendre la competició la setmana que vé en l'Espanyol de ral·lis
EL PERIÒDIC
MONTMELÓ

Periodic
El Seat León Supercopa de Vinyes, durant la jornada nocturna de dissabte a diumenge corresponents a les 24 hores de Barcelona, a Montmeló Foto: FOTOESPORT

L'equip Russian Bears al qual hi havia Joan Vinyes, formant equip amb Pol Rosell, Viacheslav Maleev, Mikhail Maleev i Kiril Ladygin, va protagonitzar una excel·lent actuació en les 24 Hores de Barcelona, aconseguint la primera posició en la categoria A3T i la sisena en la classificació absoluta.

El Seat León Supercopa peparat per Baporo MotorSport no va tenir rival en la seva categoria, formada per cinc escuderies, i amb 620 voltes va vèncer de manera inapel·lable, amb 27 voltes d'avantatge sobre el màxim perseguidor, l'equip Zengo Motorsport. La general, però, era el gran repte per a Vinyes i companyia, que van acabar a vint voltes del guanyador, el McLaren MP4 GT3 de l'equip britànic Lapidos Racing i a 13 de la tercera posició del podi, que va ser per al Porsche 997 Cup de l'equip l'ARC Bratislava. No és el millor resultat de l'andorrà en aquesta prova, ja que fa anys va ser cinquè, però eren altres temps: «Cal reconèixer que llavors no hi havia els cotxes tan potents que hi ha ara», va assenyalar com a dada diferencia. «Per això ha estat una gran experiència», va afegir, demostrant que està a punt per reemprendre la competició enl'Espanyol de Ral·lis, la setmana vinent amb el Príncep d'Astúries.

L'actuació del segon equip de l'esquadra russa es va caracteritzar per la regularitat. Les entrades a boxes van ser les justes i necessàries, és a dir, posar benzina, canvis de rodes i pilots... A més el bon treball que van fer els cinc pilots en la pista, ja que a més de mantenir un bon ritme no van forçat en cap moment la mecànica. Han estat, sense cap dubte, el cúmul d'aquests detalls els que van resultar vitals per aconseguir aquests resultats.

Per a Vinyes la prova va ser dura però alhora «molt divertida»: «Els tres relleus que he fet han estat diferents. En el de la sortida era important no tenir problemes i alhora mantenir la posició respecte als quals eren els nostres rivals. El primer de la nit, és potser el més complicat, en aquells moments pilots i mecàniques comencen a notar el cansament, mentre que el de matinada [entre les 4 i la 6] he pogut mantenir un ritme ràpid i a més estable durant molts minuts perquè hi havia menys trànsit a la pista», va explicar sobre la seva actuació. Ara, però, toca canvi de xip sense gairebé assaborir aquest triomf.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT