El VPC cau 15-41 contra la Santboiana en el segon amistós de pretemporada

Roger Fité amb l'oval entre un núvol de rivals, ahir al Camp del Consell Foto: TONY LARA

Després del primer amistós de pretemporada contra un rival molt inferior com era el Manresa (victòria per 113-7), el VPC va afrontar ahir el segon test de preparació davant un adversari superior com és la Santboinana, que va acabar amb derrota per 15-41. Si el primer partit havia servit per veure el potencial en atac de l'equip de Didac Martínez, que va aconseguir 17 assajos, ahir va tocar aplicar-se a fons en defensa, club degà d'Espanya que milita en la Divisió d'Honor espanyola.

El quinze andorrà tenia baixes de pes com Alieu –lesionat de gravetat–, Marc Abelló, Cristian Pons, Magallon o Arajol, però tot i així el tècnic va donar pistes sobre la manera de jugar que tindrà l'equip: «He vist millores en molts jugadors. Hem provat poques coses en defensa però portem una bona línia de treball i trctem de buscar el joc amb la davantera perquè tenim tres quarts molt ràpids que necessiten espais», va manifestar.

En aquest partit es va poder veure el debut de Quim, Carles Acosta, Marc Saura, Pol Urigüen o Cristian Garcia. En la primera part els barcelonints ja havien encarrilat el triomf ambdos assajos transformats, un drop i un cop de càstig, per un cop de càstig de Barkalaia i un assaig de Jamrulidze per al VPC (8-20). En la segona part, més agressiva, tres assajos més del rival van fer inútil l'assig col·lectiu completat per McKendry.

Malgrat el resultat final de 15-41, l'ex entrenador del VPC i ara director de rugbi del Santboinana Bruce Hemara, va lloar el conjunt andorrà en qualificar-lo de «molt competitiu» i amb una «bona estructura».