PUBLICITAT

Crida a l'optimisme de Vives

  • Personalitats i fidels no es perden una missa amb convidat especial: Gabino Diego
C. G.
CANILLO

Periodic
Vives, abans d'iniciar-se la missa Foto: TONY LARA

Com cada any, sense canvis rellevants. Però també com cada any, el Santuari de Meritxell es va omplir ahir de gom a gom per a la missa en honor a la Patrona, presidida pel copríncep episcopal i arquebisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives. Personalitats i fidels no es van voler perdre la celebració, que va tenir en un dels seus moments més destacats el discurs del copríncep. Va fer una crida a l'optimisme, la unió i la solidaritat.

Vives va esmentar la crisi, les perspectives no massa positives que s'auguren, i també el «moment històricament important pel nostre país i la seva obertura internacional». Per afrontar tots aquests aspectes és necessari «mantenir l'esperança i l'alegria», difícil d'engendrar va assegurar, en una societat tecnològica que s'instal·la «en la dinàmica del tenir i no de l'ésser». Vives va demanar esperança, perquè «de tot ens en sortirem si ens mantenim units, lluitem i som solidaris», va afegir.

A més d'adreçar-se al poble andorrà, el copríncep també va desitjar «bona governança» a Hollande i «desitjos de prosperitat» tant a Catalunya com a Espanya.

El discurs de Vives va allargar la missa fins passades les 12 hores. Entre tota la multitud, un personatge famós infiltrat. L'actor madrileny Gabino Diego, que va passar més aviat desapercebut. I és que ahir l'actriu principal era Meritxell.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT