PUBLICITAT

La llei de les retallades arriba al Constitucional

  • La Plataforma acudeix al TC després que el Superior desestimés la demanda
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

La Plataforma de Funcionaris ha iniciat el darrer pas judicial per a intentar revocar la llei de mesures de contenció de la despesa pública en matèria de personal. Aquesta setmana han presentat recurs al Tribunal Constitucional, amb la intenció d'aconseguir la nul·litat o la suspensió cautelar de la llei.

La demanda al Constitucional arriba després que el Tribunal Superior hagi desestimat la seva petició, al considerar que la Plataforma no pot demanar aquesta suspensió cautelar de la llei, segons va informar RTVA. La decisió s'ha pres aquesta setmana i ve precedida d'una vista oral celebrada durant l'estiu. Ara el Constitucional té un període de dos mesos per a pronunciar-se al respecte.

És, en total, el tercer pas que duen a terme els representants dels funcionaris, després d'acudir al Batlle i al Superior. A més a més, van entrar un segon recurs, un incident de nul·litat davant la batlle que va dictar l'aute del 30 d'abril, ja que consideraven que en el procediment d'aquest s'havia vist vulnerat un nou dret fonamental als funcionaris: el dret a la jurisdicció, a tenir una resolució judicial fonamentada en el dret.

Manca de comissió consultiva / Pel que fa al recurs que ara està al Constitucional, la Plataforma al·lega que durant les negociacions es van vulnerat els seus drets sindicals. El que demana la Plataforma no és la supressió de la llei, sinó tornar enrere i renegociar les condicions. I fer-ho a partir de la creació de la comissió consultiva, inexistent en el moment en què es van negociar les retallades i legalment necessària segons exposen els funcionaris.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT