A Romania sense Vales

• El jugador del Real Madrid C veu dues grogues contra Hongria i està sancionat per al partit de dimarts

Vales (3) disputa una pilota aèria amb Korcsmar al duel de divendres. Foto: PASCAL PAVANI

Marc Vales va ser expulsat en la derrota de la selecció contra Hongria (0-5), en el primer partit del Premundial disputat el divendres passat a l'Estadi Comunal. Això suposa que dimarts haurà de complir el partit de sanció i no podrà jugar a Romania. Una baixa de pes.

Koldo ha buscat com a alternativa Edu Peppe, que va ser un dels cinc descartats hores abans del partit de divendres juntament amb Periánez, Toscano, Víctor Hugo i Àlex Martínez. Un dels set que eren a la banqueta, el jove Moisés San Nicolás, és l'altra baixa per al segon partit del Premundial i per ell entrarà Àlex Martínez. La resta de la convocatòria té les mateixes cares: José Antonio, Ferran Pol, Sonejee, Ildefons Lima, Emili, Maneiro, Adri, Ludo, Marc Garcia, Ayala, Marc Pujol, Márcio Vieira, Sergi Moreno, Fernando Silva, Sebas i Ivan Lorenzo.

AYALA PER VALES / Haurà de reinventar-se el seleccionador sense poder comptar amb el jugador del Real Madrid C, que amb 22 anys i 21 internacionalitats és ja un dels pesos pesants del vestidor de l'absoluta. De tota manera contra Hongria va jugar de mig defensiu juntament amb Vieira, i la parella d'Ildefons Lima com a central va ser Emili, per tant la lògica diu que dimarts serà Ayala qui acompanyi el migcampista de l'Atlético Monzón en el doble pivot.

«El primer gol fa massa mal» / Koldo va assegurar en el post-partit de divendres que el 0-5 havia fet mal però que havia de durar 24 hores. Des d'ahir al matí, en la ment de tothom hi ha el desplaçament a Romania i la intenció d'arreglar el mal regust per la imatge oferida davant Hongria: «Volíem aturar la primera línia d'ells i intentar jugar la pilota com sempre però aquesta vegada ha estat difícil. No hem pogut aguantar molt la pilota en el seu camp», va reflexionar el seleccionador. El cer és que la clau va ser el primer gol, al minut 11 i quan Andorra s'estava menjant el seu adversari: «Ens va fer massa mal», va reconèixer Koldo. «En aquest partit més que el físic ens ha fallat l'aspecte psicològic». L'expulsió de Vales al minut 65 també va ser un cop dur que, amb 0-3, va provocar que el temps passés molt més lent per a la tricolor tot i que Koldo no es planteja canvis de cara al partit de demà.

No anar-se avall en moments transcendentals, tractar de tenir més la pilota i vigilar les cobertures per les bandes són, per tant, els principals aspectes a corregir, tot i que els dos laterals, Marc Garcia i Adri, van tenir actuacions correctes. És la resta de l'equip la que ha d'ajudar quan l'atac rival arriba per les ales. Perquè Romania, que divendres va començar el Premundial amb triomf (0-2) a Estònia, té més potencial en el joc aeri i buscarà més el perill amb centrades i rematades.