PUBLICITAT

Martí destaca la necessitat de deixar de banda el populisme a la política

  • Barcia apunta que DA hauria de mantenir la voluntat de deixar de banda la demagògia
  • Hubac assegura que França no modificarà el text del CDI
08092012_discurssindic
Un moment del discurs del síndic general, Vicenç Mateu, amb motiu de la  Festa de Meritxell. Foto: ANA / M.S.
El cap de Govern, Toni Martí, ha valorat molt positivament les paraules que el síndic general ha adreçat a les autoritats andorranes amb motiu de la festivitat de Meritxell. Martí ha expressat que ha estat un discurs molt equilibrat, però "amb avisos", i n'ha destacat especialment les referències al populisme aparegut en la classe política d'arreu i també en l'andorrana. El cap de Govern ha relacionat aquest avís amb els darrers esdeveniments entorn al Conveni de no doble imposició amb França i amb les crítiques rebudes per part de l'oposició, i ha compartit que deixar de banda el populisme és un bon "avís d'un gran demòcrata" per a guiar-nos.
El síndic general, Vicenç Mateu, ha protagonitzat l'inici de la jornada de Meritxell amb un discurs marcat per la demanda d'unió i "una certa contenció" per aconseguir la cohesió social. Mateu ha assegurat que ens trobem en un moment de desencantament polític i per això cal evitar caure "en la insinuació malintencionada, l'insult o l'amenaça", i refermar els mecanismes d'identificació, cohesió social i compromís comú. El síndic també ha parlat de la transformació que està patint el país i de com cal acceptar la identitat de la nova Andorra, "antiga però jove alhora, pirinenca i cosmopolita i innovadora i oberta al món".

El vicepresident del grup parlamentari socialdemòcrata, Gerard Barcia, ha valorat, aquest dissabte el discurs pronunciat pel síndic general, Vicenç Mateu, amb motiu de la festivitat de Meritxell. Barcia ha assegurat que és un "discurs molt propi del dia", però ha considerat que caldria mantenir la voluntat de deixar de banda la demagògia durant tot l'any, i no dir-ho només en els dies especials. Segons el conseller de l'oposició, en el discurs del síndic general s'han detectat algunes al·lusions a la feina del Consell General, com deixar de banda la demagògia i posar-se a treballar. En aquest sentit Barcia opina que "està molt bé dir-ho, però si tingués continuïtat durant l'any, més que millor". Considera que cal posar-se a treballar i que això és el que estan esperant dels demòcrates.  

El president del grup parlamentari demòcrata, Ladislau Baró, ha compartit el discurs del síndic general, Vicenç Mateu, amb motiu de la festivitat de Meritxell. Baró ha assegurat que és un discurs molt adequat al dia, i n'ha destacat la crida a prendre consciència de la situació econòmica complexa. Ha incidit en les paraules d'optimisme del síndic, però també en la crida a encarar la situació amb criteris d'anar renovant la identitat andorrana.  
L'acord fiscal
La representant del copríncep francès, Sylvie Hubac, ha confirmat, aquest dissabte de Meritxell, que França no modificarà el text que es va rubricar del Conveni de no doble imposició. Hubac ha explicat que no hi ha data fixada per a la signatura per qüestions d'agenda, però que França no veu cap problema en el text del conveni, i que per tant se signarà tal com es va rubricar. En aquest sentit, tant el cap de Govern, Toni Martí, com el president del grup parlamentari demòcrata, Ladislau Baró, han desitjat que això ajudi a esvair els dubtes sobre la convinença d'aquest acord. El vicepresident del grup socialdemòcrata, Gerard Barcia, per la seva banda, ha indicat que és normal que no es modifiqui, ja que és complicat modificar un text ja rubricat, però ha reiterat que no és un bon acord.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT