PUBLICITAT

L'ambaixador americà recomana captar als turistes de creuers

  • Molts visitants dels Estats Units visiten Barcelona i ja no necessiten visat per entrar a Andorra
LUIS GARRIDO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'ambaixador americà, Alan Solomont, amb el cap de Govern, Toni Martí, el passat dimarts Foto: TONY LARA

El nombre de turistes que arriben des de fora la Unió Europea ha augmentat en els darrers temps al Principat. I si bé els russos són el grup més destacable, els nord-americans estan protagonitzant una escalada notable. En bona part per no necessitar un visat, però també en sintonia amb l'esclat de turistes procedents dels Estats Units que arriben a Espanya. I més concretament a Barcelona.

Amb aquest fet sobre la taula, l'ambaixador dels Estats Units per Espanya i Andorra, Alan Solomont, va parlar directament amb el Govern durant la seva visita oficial aquesta setmana per potenciar un model de turisme molt concret: el de creuers.

«Barcelona és actualment el port més gran per a creuers al Mediterrani, i creix a un ritme molt gran», referencia Solomont. Els turistes nord-americans són, precisament, el grup que més en so·licita d'aquests viatges. I com que han de passar una mitjana de dues nits, la possibilitat de passar per Andorra és més que una realitat.

«Li vaig proposar directament als ministres i al cap de Govern –quan l'ambaixador va presentar la nova cònsol americana, Tanya Anderson, de forma oficial–, els creuers són una de les grans opcions per aconseguir més visitants», manifesta Solomont.

Interès per Andorra / En els últims anys, la presència de turistes nord-americans ha crescut a Andorra. Solomont ho confirma, recordant que històricament el Principat no era molt conegut al seu país. De la mateixa manera, aquest impuls ve donat, segons ell, per l'auge de visitants nord-amercians que arriben a Barcelona.

Molts d'aquests arriben al port mitjançant un creuer. Estan a la capital catalana un parell de nits habitualment, motiu que possibilita una escapada a Andorra. I per això Solomont va adreçar-se a Govern per fer-li aquesta proposta.

«Els americans només necessiten conèixer de l'existència d'Andorra, perquè és un país que ofereix tres coses que ens fascinen; ens agrada esquiar, ens fascina l'escalada i gaudim de paratges naturals preciosos», justifica Solomont. Segons ell, Andorra té moltes característiques per què en un futur sigui una visita obligada per aquests que arriben a Espanya. «La possibilitat de que cada cop hagin més turistes americans a la península ibèrica obre aquesta porta», sentència.

Aquest augment de turistes americans no es referència només en el seu trànsit per la península ibèrica. També ha sigut necessari potenciar una política de visats que facilités l'entrada en aquest grup de visitants. Andorra no forma part de la Unió Europea, motiu pel que no està dins de l'espai Schengen. Aquest permet als visitants a un país de l'àrea entrar a tota la resta.

Abans, Andorra no demanava visat per els turistes que arribaven a l'espai Schengen, però necessitaven tenir més d'una entrada, quan normalment la majoria de visats inclouen només una. Ara, Solomont recorda que s'ha actualitzat el tractat que permet als nord-americans entrar a Andorra amb només una entrada simple com si fossin a la Unió Europea.

 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT