PUBLICITAT

El port més visitat d'Europa

  • La capital catalana opera el principal ?hub' turístic de creuers del continent
L. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Dos turistes a la terminal de creuers de Barcelona Foto: FERRAN NADEU

Fins a 14 naus turístiques amb més de 41.600 creueristes. I això només per un cap de setmana. Malgrat que tots els vaixells no acostumen a coincidir físicament en el mateix moment, el Port de Barcelona ha arribat a assolir aquests números. Perquè aquestes xifres són només la imatge d'un dels caps de setmana amb més activitat d'aquesta temporada. Un model d'èxit que ha multiplicat l'existència de creuers a la capital catalana, passant de ser una opció minoritària no fa molts anys a acabar com la nena bonica del turisme català.

«La concentració de 14 escales en un capt de setmana és una prova més del lideratge del Port de Barcelona en el tràfic de creuers, així com de l'arrencada efectiva d'una intensa temporada turística», va declarar el president de l'Autoritat Portuària, Sixte Cambra, durant aquesta passada temporada d'estiu.

Ara, Barcelona ocupa la posició de primer port de creuers d'Europa i del Mediterrani, i quart port base de tot el món, només precedit pels tres grans ports de l'Estat de Florida (Miami. Aquests es troben situats a Port Everglades i Port Canaveral. Un dels motius per els que els americans s'han multiplicat a la península és per l'escalada del port de creuers de Barcelona, un tipus de turisme molt arrelat entre el poble nord-americà.

Durant 2011, el Port de Barcelona va rebre un total de 2,6 milions de creueristes, un 13% més que en l'exercici anterior, quan més de 2,3 milions de passatgers van arribar a la capital catalana en vaixells turístics.

Els 881 creuers que van atracar el 2011 a la ciutat suposen un increment del 4,5% respecte al 2010, quan es van produir 843 escales. Però la xifra s'ha més que doblat en anys anteriors. Al 2009 i 2010, quan es donava el boom dels creuers a Barcelona, el creixement podia assolir més d'un 90% per exercici.

Una força que va fer possible que l'any passat la marca Cruceros de Barcelona vagi adquirir la nova terminal de creuers al port de Singapur, estrenada recentment. Aquest va ser el primer pas del port de Barcelona en entrar al país del sudest asiàtic, que en té el port més gran del món. Una adquisició internacional, després d'haver adquirit la gestora de viatges en creuers de la ciutat espanyola de Màlaga. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT