PUBLICITAT

Encamp indemnitza amb 65.000 euros a Trevisa pel geriàtric

  • Majoria i oposició d'Encamp s'enfronten pel conveni que farà arribar la línia de 225 kw
EL PERIÒDIC
ENCAMP

El Comú d'Encamp i l'empresa Trevisa han arribat a un acord d'indemnització fixada en 65.000 euros per l'aturada de les obres del geriàtric. Tot i que l'empresa constructora demanava inicialment una indemnització de 400.000 euros, les negociacions entre les parts han permès arribar a una entesa i rebaixar la quantitat a 65.000 euros. Segons va indicar el cònsol major de la parròquia, Jordi Mas, aquesta quantitat està justificada ja que respon a la despesa d'haver d'aturar les obres, i és la indicada en un informe encarregat pel Comú.

En aquest sentit el conseller de l'oposició, Joan Sans, va felicitar el Comú per l'acord, ja que si hagués hagut de dir-ho un jutge podria haver eliminat la indemnització però també podria haver-la establert més elevada. El que sí que va recomanar Sans és que «ja que les obres es van haver d'aturar per Govern, que se li reclami al Govern que pagui els 65.000 €», va informar l'ANA.

D'altra banda, el Comú va aprovar per majoria la signatura del conveni amb FEDA per fer passar per territori encampadà la línia elèctrica de 225 kw que connecti amb França. Sans va defensar ferventment el seu posicionament contrari a aquest conveni, principalment pel fet que s'especifiqui que la cessió del terreny a la parapública és gratuïta, quan durant anys s'ha estat negociant per no permetre aquesta clàusula. El cònsol, però, va assegurar que no es tracta del mateix conveni que s'havia negociat anys enrere, ja que es redueix el terreny, i va atribuir a l'interès general la necessitat de permetre aquesta gratuïtat.

Tal com va indicar Mas, es podrà aconseguir que si fallés la línia amb Espanya, Andorra pogués mantenir l'electricitat gràcies a la connexió amb el país veí del nord. És per això que el cònsol va considerar que aconseguir aquesta línia és d'interès general per al país.

L'acord al que s'ha arribat és que s'instal·li una línia aèria, aguantada amb 23 pilones, que passarà des del riu de la Palomera fins el Pas de la Casa. A més, en el text s'hi especifica que el pas de la línia per la parròquia és gratuït per a FEDA.

Aquest conveni, però, no ha convençut gens als consellers de la minoria socialdemòcrata. De fet, el cap de l'oposició va recórrer a les actes de Comú dels darrers cinc anys per demostrar com s'ha intentat evitar que es permetés la gratuïtat del pas per la parròquia i com també es va intentar que la línia fos soterrada. Segons Sans la qüestió de la gratuïtat és molt important, ja que d'una banda creu que és arriscat incloure això al conveni per si algun dia FEDA es privatitzés, ja que l'interès general desapareixeria.

D'altra banda, va assegurar que per molt que hi hagi un interès general perquè es pugui fer aquesta línia elèctrica, això no ha d'anar en detriment dels ciutadans d'Encamp, i que «bé que FEDA tributa al Govern, ¿per què no ho ha de fer a Encamp?». Fins i tot va atribuir aquest fet a que «sembla que últimament la parròquia d'Encamp no té dret a rebre res».

El cònsol major defensar que la gratuïtat respon a la necessitat de tancar aquest acord, i a l'interès general. A més, va argumentar que el conveni que se signarà no és el mateix que s'havia estat negociant anys enrere, ja que en un principi la línia havia de passar des de França fins a FEDA pràcticament per tot el territori d'Encamp, mentre que ara serà des del riu de la Palomera fins el Pas de la Casa.

Pel que fa a la data de signatura del conveni, encara no ha estat fixada, i tampoc se sap quan es podria començar la instal·lació de la línia elèctrica.

Execució pressupostària / D'altra banda, en la sessió el cònsol major va fer públiques les dades de l'execució pressupostària del segon trimestre d'aquest any, que s'ha tancat amb un resultat d'1,2 milions d'euros positius.Tot i que les transferències del Govern han disminuït i també els ingressos, la baixada de les despeses ha permès aquest resultat que ajudarà a reduir el dèficit a final d'any.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT