PUBLICITAT

Un rival minvat per les lesions

  • Andorra inicia el camí al Premundial amb un onze novedós i davant una Hongria amb tres baixes de pes
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Koldo prepara alguns exercicis tècnics mentre els jugadors de la selecció ?al fons? escalfen en l'inici de l'entrenament oficial, ahir a l'Estadi Comunal Foto: TONY LARA

Divendres 9 de setembre. Comença la primera fase de classificació per a un Mundial que afronta Koldo Álvarez com a seleccionador. La tricolor s'enfronta a l'Estadi Comunal (20.30 hores) contra Hongria, un combinat amb pocs noms mediàtics però un conjunt de jugadors col·locats en lligues de prestigi com la Premier de Rússia, la Bundesliga o el Calcio. El rànquing FIFA parla per sí sol de les dues seleccions: la 199 del món contra la número 37.

Puntuar serà una quimera. Andorra no puntua en partit oficial des d'aquell 3 de setembre del 2005 –dilluns es van complir set anys– en què va empatar sense gols contra la Finlàndia de Sammy Hyypia, Forssell i Eremenko. Però hi ha un fil d'esperança de trencar la ratxa: Hongria arriba a la primera cita del Premundial 2014 al l'infermeria plena. I l'estadística tampoc no és amiga de Koldo, qui ahir, com sempre, va aferrar-se a «la victòria o puntuar» com a objectiu. El darrer assaig, l'amistós a Armènia que va acabar amb 0-0, convida a l'optimisme.

Imre Szabics, Adam Pinter, Norbert Meszaros són tres peces importants en l'esquema de Sándor Egervári que estan lesionats, tot i que estan en la llista dels 23 convocats i com va dir ahir Koldo: «Quan arribi el moment de donar les alineacions veurem si realment estan per jugar o no». Varga, amb un procés febril, era dubte però finalment apunta a la titularitat. Malgrat les –possibles– baixes de pes mantenen la referència en punta, Szalai, jugador format a les categories inferiors del Real Madrid i fitxat pel Mainz 05 alemany fa dues temporades. «Per molt que variïn els noms jugaran igual. Tenen unun jugador a dalt que és un perill [Szalai], i compten amb nombrosos recursos per fer mal en atac. La banda esquerra, sobretot, és molt forta», va advertir Koldo.

MARCATGES EN ZONA / La solució no estarà en fer un marcatge especial al seu punta de referència –«nosaltres farem marcatges en zona, com sempre», va recordar Koldo– però sí en arreplegar-se bé per no deixar espais i fer cobertures properes per dificultar l'arribada combinativa a la zona de perill tricolor.

El seleccionador va avançar que els jugadors arriben al primer partit del Premundial «en bona forma», però Hongria partirà amb l'avantatge de què pràcticament tots els seus efectius ja han disputat algunes jornades de lliga, com és el cas d'Alemanya, Rússia o Hongria, que superen les cinc. El rival està més rodat i Koldo no ho va amagar: «Ells tenen aquest punt d'avantatge».

UN ONZE TRICOLOR AMB SORPRESES / Si el seleccionador del combinat centreeuropeu té problemes amb les lesions, l'andorrà manté els dubtes en els dos laterals –amb Rubio tocat i Bernaus fora de forma– i en la línia de tres migcampistes –amb Cristian lesionat fins l'any vinent. Koldo no va voler avançar l'onze inicial però sí que va assegurar que el té clar. Una pista més: «No hi hauran sorpreses en l'alineació», va sentenciar.

El cert, però, és que per a ell que jugui cap dels 23 convocats no és una sorpresa. Juga el que s'ho guanya. Tot apunta farà modificacions adaptant-se a la manera de jugar del rival. Per exemple Vales podria acompanyar Marcio en el doble pivot per contrarestar millor el joc combinatiu del mig del camp hongarès, que és un dels seus punts forts. Emili acompanyarà Ildefons Lima en l'eix de la defensa i en els laterals Koldo apostarà per dos terceres Adri i Marc Garcia, enlloc de Maneiro i Àlex Martínez. La gran sorpresa en l'alineació podria ser Ludo. Manté l'estat de forma immens amb què va acabar la passada temporada, el dissabte passat va ser un dels jugadors més destacats de l'estrena del FC Andorra en la Primera Catalana marcant el gol del triomf davant el Martinenc i s'ha guanyat a pols tornar a una convocatòria. Hongria no destaca en el joc aeri i per tant l'aposta de Ludo guanya terreny a la d'altres com Sebas, Víctor Hugo, Toscano o Lorenzo. Com deia Koldo, però, ja es veurà quan les alineacions surtin a la llum, una hora abans del xiulet inicial. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT