PUBLICITAT

Dani Garcia continua competint i serà també entrenador

  • «Mentre aguanti continuaré lluitant però ara ja no és una prioritat» afirma del lluitador
I. MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Garcia, durant el combat que va guanyar a Londres contra Azevedo Foto: EL PERIÒDIC

Dani Garcia continuarà al peu del canó. No ho deixa, però per a ell els Jocs Olímpics de Londres han marcat un abans i un després. Segons va reconèixer ahir el judoca a EL PERIÒDIC D'ANDORRA «ara l'alta competició ha deixat de ser una prioritat».

El que va voler dir és que ara deixarà de dedicar-se en exclusiva a preparar les competicions i es guardarà temps per entrenar: «Aquesta setmana he començat com a entrenador del club Hantei i portaré l'equip de competició».

Ja feia temps que Garcia anticipava que va començant a ser hora de deixar pas als joves. Una sentència que convidava a pensar en la retirada, tot i que ahir va deixar clar que «en cap moment» va donar a entendre que es retiraria. De fet no nega que té al cap anar als Jocs dels Petits Estats de l'any vinent tot i que matisant que en cap moment ell tancarà les portes a ningú: «No només s'ha de parlar de Dani Garcia. Laura Sallés s'està fent una gran judoca i d'altres joves estan treballant dur. «Jo no vull ser una barrera per a ningú», va deixar clar. Al contrari, el que vol és transmetre tota la seva experiència com a únic judoca de la història d'Andorra que ha estat capaç de superar alguna ronda en una cita olímpica. Ho va fer fa un mes a Londres, accedint a tercera ronda després d'una primera guanyada per sorteig i una segona imposant-se a Azevedo, de Paraguai.

Río de Janeiro, per això, queda lluny per a ell. Ara està a punt de complir els 28 anys i llavors fregarà els 32, tot i que amb l'històric resultat aconseguit a Londres té la beca d'Alt Rendiment Andorrà com a olímpic pràcticament assegurada. Encara no té notícies sobre això i tampoc no sap si la descartarà o la farà servir. «Com a lluitador no vull plantejar-me que faré d'aquí a quatre anys. Ara tinc una visió més de tècnic i crec que tenim gent al país que poden guanyar-se una plaça per a Río. Ara necessiten dos anys d'aprenentatge i a partir del 2014 s'hauran de dedicar únicament a preparar els Jocs buscant punts en els campionats per aconseguir la classificació», va exposar. Garcia va fer aquesta preparació per a Londres tot i que des del 2008 ha viscut una odissea amb les lesions al genoll però la constància i els resultats li van donar la raó i no va haver de necessitar la wild card –també el primer judoca andorrà en aconseguir-ho–, sinó que es va guanyar una plaça als tatamis.

Tota la seva experiència com a lluitador la vol transmetre ara als que venen per darrera, amb la idea d'aportar el seu gra de sorra perquè el judo andorrà continui creixent.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT