PUBLICITAT

Cinca: «El CDI amb França se signarà tal qual va ser rubricat»

  • El ministre assegura que el país gal no ha posat ni impediments ni condicions
C. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Hubac i Martí, aquest juny Foto: TONY LARA

No hi ha controvèrsies de rellevàncies en el conveni de no doble imposició que s'ha de signar amb França. És a dir, durant la reunió mantinguda a França la setmana passada entre el cap de Govern, Toni Martí, i la representant personal del copríncep francès, Sylvie Hubac, no es va posar sobre la taula cap problemàtica ni condicionant que faci preveure que el CDI amb el país gal està encallat. Així ho va assegurar ahir el ministre portaveu, que va mostrar el seu absolut convenciment que l'actual conveni «és perfectament signable», i que de fet «se signarà tal qual va ser rubricat».

I és que Cinca va voler allunyar qualsevol polèmica al respecte. Va justificar aquesta situació d'espera pel fet que hi ha hagut canvi de Govern a França i aquest ha mostrat interès perquè Andorra els expliqui el contingut del conveni i com va anar tot el procés fins arribar a la rúbrica. A més, el ministre va negar que el país veí hagi posat condicions o hagi plantejat alguna nova demanda que obligui a modificar el conveni. En d'altres paraules, de moment el fet que Andorra no disposi d'IRPF no és una qüestió que obligarà a prorrogar la signatura, va assegurar Cinca.

D'altra banda, el ministre portaveu va voler deixar clar que el calendari amb els altres països, Espanya i Portugal, no es veurà influenciat per les negociacions amb França. De fet, es començarà a avançar amb Espanya en la reunió que mantindran Martí i el seu homòleg espanyol, Mariano Rajoy, dimecres vinent.

El patapou segueix en ‘Stand by' / El que de moment segueix aturat és l'heliport nacional al Patapou. El Govern roman a l'espera de l'informe encarregat a tècnics del Govern francès. I fins que no hi hagi l'informe, «no ens pronunciarem sobre el recurs», va asssegurar Cinca.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT