PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria aposta per la memòria

  • Gil i Torrentallé inauguren el curs amb un berenar en companyia dels padrins
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Un taller de memòria interparroquial és la novetat de les activitats programades per a la gent gran en el marc de la Llar de Lòria. Els cònsols de Sant Julià, Montserrat Gil i Manel Torrentallé, van donar ahir el tret de sortida al nou curs i van compartir amb els padrins la intenció de mantenir el màxim d'activitats durant tot l'any. La inauguració es va celebrar amb un berenar en el que també van participar els professors i els monitors de la llar i el conseller de Social, Carles Àlvarez.

Gil va explicar a l'ANA que «el taller de memòria interparroquial es farà a principis d'any». El taller s'organitzarà des de Sant Julià i consistirà en reunir una desena de padrins de cada parròquia per fer una mena de «gimcana on hauran de demostrar les seves habilitats i memòria, i guanyarà l'equip que faci un millor resultat». Segons Gil, els tallers de memòria són els que tenen més èxit entre la gent gran, «per la por a possibles malalties degeneratives». Per aquest motiu també s'incrementen les activitats de memòria.

A més a més, el taller de ioga també s'amplia amb un nivell més avançat perquè és una altra activitat de gran èxit entre els padrins, ja que la seva pràctica s'adapta molt bé a qualsevol edat. El Comú preveu prop d'una vintena d'activitats, que es faran de dilluns a divendres, matí i tarda. Totes les activitats són gratuïtes perquè estan subvencionades pel Comú, tret dels tallers de memòria i de ioga. Gil també va explicar que l'any passat, prop de 300 inscrits a la Llar de Lòria van participar a les activitats i que «aquest nombre s'incrementa cada any». La cònsol major va considerar que «és molt positiu perquè va bé que el padrins siguin actius i que surtin de casa».

Entre les activitats que ofereix la Llar de Lòria destaquen el teatre, el billar, la costura, els cursos de telèfon mòbil, els d'informàtica, de fotografia digital i la utilització i aplicació de programari com ara photoshop o publisher. També s'ofereixen tallers musicals, sardanes, cant coral i ball, especialment el country, entre molts altres.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT