PUBLICITAT

Manolo Jiménez i Samir, descartats contra Hongria

  • La FIFA modifica el reglament i ara els combinats podran tenir fins a 12 jugadors a la banqueta
I. M.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Toscano rep una entrada de Gerrard en l'Andorra-Anglaterra, al 2007 Foto: EL PERIÒDIC

Samir i Manolo Jiménez són els dos descartats de Koldo Álvarez per al partit de demà contra Hongria, que donarà el tret de sortida a la pròxima fase de classificació per al Mundial del 2014.

Així doncs la llista definitiva dels 23 disponibles la formen José Antonio, Ferran Pol i Periánez de porters; Òscar, Emili, Maneiro, Ildefons Lima, Adri, Àlex Martínez, Moisés San Nicolás i Marc Garcia de defenses; Yalaya, Marc Puyol, Márcio Vieira, Vales, Moreno, Víctor Hugo, i Ludo de migcampistes; i Sebas, Ivan Lorenzo, Fernando Silva i Toscano com a davanters.

Destaca la presència per primera vegada en una lista de l'absoluta del jove Moisés San Nicolas en un grup que manté intacta la columna vertebral, cosa que convida a pensar que es notarà poc marge de reinvenció del sistema de joc de Koldo. Tornen a entrar en una llista després de molt de temps jugadors com Ludo, Toscano o el nomenat millor jugador de la Lliga Nacional 2011-2012 Víctor Hugo, però només el seleccionador sap si és perquè el reglament FIFA permet tenir convocatòries de 23 jugadors enlloc de 18 o perquè realment estan per recuperar protagonisme.

L'entitat que presideix Joseph Blatter ha fet modificacions en el reglament i ara els combinats podran comptar amb fins a 12 jugadors a la banqueta, i no de 7 com es podia fins el darrer mundial, el de Sud-àfrica.

Una norma adaptada, però, que Koldo no farà servir gaire i es mantindrà amb la tònica de comptar amb 18 jugadors. «No és obligatori aprofitar el màxim de places», va assenyalar. D'una banda podrà mantenir la motivació dels jugadors que hi siguin a la banqueta –amb 7 suplents hi ha més opcions de jugar que amb 12– i d'altra que a nivell econòmic, quan toqui jugar fora, la despesa en desplaçament i allotjament no serà tan alta. «Entenc que si jugues tres partits en deu dies estigui bé aprofitar el màxim de convocats possibles, però no és el cas d'Andorra», va afegir el seleccionador. Demà a partir de les 20.00 hores, per tant, en principi hi hauran set suplents a la banqueta tricolor.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT