PUBLICITAT

Prioritat per a la reforma de la CASS, les competències i la jubilació dels funcionaris

  • Cinca assegura que el CDI amb França "se signarà tal qual va ser rubricat"
  • L'Executiu confirma que la resposta al recurs contra l'heliport es posposa a l'espera de l'informe francès
05092012-cinca
El ministre portaveu, Jordi Cinca, aquest dimecres en roda de premsa.. Foto: ANA / MARTA TORT
El Consell de Ministres ha reprès aquest dimecres l'activitat normal després de les vacances d'agost, i ha marcat les prioritats d'aquí a finals d'any. Tal com ha indicat el ministre portaveu, Jordi Cinca, abans de finals de novembre es presentarà la reforma de la CASS i el projecte de llei d'atenció social, i abans d'acabar l'any es vol enllestir el debat de la delimitació de les competències amb els comuns, així com trobar una solució a la qüestió del complement de jubilació dels funcionaris. Cinca també ha avançat que el pressupost del 2013 ja està molt avançat i es presentarà a finals d'aquest mes, i que tornarà a ser "un pressupost d'ajust" i amb un dèficit inferior al de l'exercici anterior.
Cinca també ha assegurat que el Govern té el convenciment que el conveni de doble imposició amb França "se signarà tal qual va ser rubricat", i ha reconegut que durant la reunió entre el cap de Govern i la representant del copríncep mantinguda la setmana passada es va parlar del conveni, però ha assegurat que és normal que, atès que hi ha hagut un canvi de govern, s'interessin per com s'ha arribat fins a aquest acord.
El ministre ha assegurat que el conveni per evitar la doble imposició amb França "és un bon acord vist des de les dues parts", i per tant considera que es podrà signar igual que va ser rubricat amb l'anterior govern. Tot això no treu, tal com ha assegurat Cinca, que el nou govern francès vulgui analitzar-lo i escoltar les explicacions sobre com va anar la negociació.

El portaveu de l'Executiu ha negat que hi hagi cap qüestió que pugui posar en dubte el conveni de doble imposició amb França, i que el país gal no els ha demanat d'esperar-se a signar-lo fins que Andorra apliqui un IRPF. En el cas que ho demanés, "s'hauria d'analitzar", però Cinca ha recordat que el Govern ja ha expressat la voluntat d'aplicar aquest impost i fins i tot ha fixat un calendari, i que l'anterior govern de Sarkozy va acceptar aquestes condicions.

Cinca ha confirmat que la decisió de posposar la resposta al recurs contra l'heliport al Patapou s'ha pres per "prudència", ja que abans de pronunciar-se, volen tenir l'informe que s'ha encarregat als tècnics del govern francès. Cinca ha afegit que resten a l'espera que els tècnics es desplacin al Principat, on rebran tota la informació de les dues parts, i es podran reunir amb els representants del Comú d'Andorra la Vella.
Un altre dels temes que s'ha tractat durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres ha estat el conflicte generat al voltant del registre d'inversions estrangeres que el reglament del Govern establia que fos privat. Cinca ha assegurat que no pensaven que aquest fet "malbaratés l'objectiu de la inversió estrangera" ni que "hagués de ser un problema", però que en veure que podria haver-hi un conflicte van decidir rectificar ja que "ens sembla poc transcendent". Assegura que l'important és que es dugui a terme la inversió estrangera i que centrar-se en qüestions com aquesta és "desviar l'atenció del tema principal".

D'altra banda, el Consell de Ministres ha adjudicat obra pública per un valor de 2,2 milions d'euros, corresponent a les licitacions fetes dels treballs de rehabilitació del col·lector de les parròquies centrals, de la primera fase de instal·lació d'un col·lector a Soldeu, de la rotonda de la Cortinada i de la construcció del refugi guardat de Sorteny.

A més, s'ha aprovat la convocatòria pública d'ajuts a universitaris que vulguin cursar estudis de tercer cicle, per finançar el 50% del cost de les matrícules fins a un màxim de 750 euros.Com a novetat, s'ha decidit que no podran optar a les beques les persones que rebin un salari fix mensual de 1.500 euros o superior, amb l'objectiu que les ajudes vagin destinades a les persones amb més dificultats econòmiques.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT