PUBLICITAT

El comerç de Meritxell demana al Govern que no s'eternitzi

  • L'Associació de comerciants vol que les obres comencin la propera primavera per poder-la obrir l'estiu 2013
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Uns vianants travessen el nus de la Rotonda que parteix l'avinguda de Meritxell en dos. Foto: TONY LARA

La presidenta de l'Associació de Comerciants i Propietaris de l'avinguda de Meritxell, Sònia Yebra, va explicar ahir que «intentem col·laborar amb el Ministeri d'Economia i Territori i amb el Comú d'Andorra la Vella, per engegar unes rutines de treball i que no ens adormim per tirar la remodelació de l'avinguda endavant». Yebra, que fa pocs dies va parlar amb el cònsol menor i delegat de Promoció Econòmica, Jordi Ramon Minguillón, explica que «estem pendents de la Taula de Mobilitat i del ministre Alcobé, perquè s'accepti un sol sentit de circulació a l'avinguda de Meritxell». I és que el Ministeri «vol valorar primer el trànsit que es desvia pel Túnel de les Dos Valires» per convocar la reunió. «Demanem que aquest temps sigui raonable i que no s'eternitzi. Tot i que sabem que la taula de mobilitat només es reuneix dos o tres vegades a l'any i que s'intenta reunir diversos temes per debatre».

D'interès nacional / I és si que l'avinguda de Meritxell ja no és CG1 sí que és d'interès nacional i per això cal «que s'aprovi el nou sentit de circulació». Yebra confirma que «vam fer la demanda al Comú perquè s'inclogués el tema de Meritxell a la Taula de Mobilitat i el Comú ho ha demanat al Ministeri d'Economia i Territori». I no descarta «tornar a parlar amb el ministre Jordi Alcobé per demanar-li de quin termini estem parlant». Els comerciants de la zona estan preocupats perquè «no podem esperar que la remodelació de l'avinguda s'allargui gaires mesos més». L'Associació està treballant amb el Comú amb el que es tornarà a reunir en breu «pel tema del concurs d'embelliment de la parròquia per això és desitjable que el tema de la circulació a l'avinguda estigui resolt». Yebra addueix que per tirar endavant el concurs públic i fer les obres «es necessiten unes bases i reduir el pas de vehicles a un sol carril és important per poder eixamplar voreres i millorar el pas dels vianants, que és el nostre objectiu».

En quant als terminis que l'Associació defensa «la idea és poder convocar el concurs el mes que ve per poder prendre una decisió entre els propers mesos de gener i febrer i començar les obres al maig». Els comerciants estan convençuts que si tot surt bé podran «obrir la nova avinguda a l'estiu, tot i que la nostra taula de treball no només inclou Meritxell sinó tota la parròquia». Així, també preveuen altres actuacions en els diferents eixos comercials de Riberaygua i del barri històric encara que «no es podrà fer tot alhora per un tema econòmic». Yebra insisteix «volem prioritzar Meritxell perquè també és la porta d'entrada als altres eixos comercials que hi conflueixen, amb la qual cosa tots ens en beneficiarem».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT