PUBLICITAT

El Govern francès es ven els locals de l'antiga vegueria

  • Tot i que no s'anunciï en cap mitjà un agent especialitzat es fa càrrec de la gestió
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Les antigues dependències del consolat de França, ahir. Fa més d'un any que els locals estan desafectats. Foto: ÀLEX LARA

Fa més d'un any que els locals de l'antiga vegueria francesa, destinats al consolat i a la delegació de l'ensenyament francès a Andorra després de l'aprovació de la Constitució, estan buits i a la venda, encara que no s'hi observi el popular cartell que normalment penja a les finestres o a la porta de qualsevol finca que es vol posar al mercat. A finals del 2010, la secció consular es va traslladar als locals de l'ambaixada de França i la delegació en un edifici de la baixada del Molí, prop del Lycée Comte de Foix. I el Ministeri d'Afers Exteriors francès va demanar al seu funcionariat que posés l'edifici a la venda, cosa que no es va fer d'immediat, segons fonts properes a l'ambaixada, perquè primer «calia fer-hi una sèrie d'obres d'adequació», sobretot separar l'edifici del de l'ambaixada, ja que tots dos estan adossats.

Transacció discreta / De la venda de l'edifici se'n encarrega un agent immobiliari que contacta personalment amb els seus clients per oferir-los el bé, que té un preu bastant elevat. I és que a diferència del que el Govern francès fa a l'hexàgon on anuncia públicament els béns immobles que es vol vendre i espera la millor oferta, «Andorra és un cas una mica particular, però en definitiva, la mecànica és la mateixa i el Govern francès el vendrà al millor postor». Les instruccions de vendre l'edifici ja daten d'algun temps perquè «l'immoble ja no tenia la mateixa utilitat en desaparèixer els serveis de la vegueria». Les mateixes fonts asseguren de que es tracta d'un «procediment tancat en el qual hi ha un preu mínim especificat».

L'Estat francès doncs, no té pressa per vendre i no es prestarà a cap negociació que no sigui la d'acceptar la millor oferta. Així , en quant als possibles clients tampoc hi ha cap prioritat «es posa en marxa un procés transparent que s'acaba un cop s'ha venut el bé». Ja fa una dècada que el Govern francès intenta optimitzar el seu patrimoni i racionalitzar-ne l'ús a través dels béns assignats als ministeris i altres serveis. A França tot i que els anuncis es facin al butlletí oficial i siguin públics, una gran agència immobiliària també s'encarrega de gestionar tot el patrimoni immobiliari de l'Estat, que d'altra banda, vol reduir la despesa de funcionament i recuperar liquiditat per combatre la crisi. I és que ja fa una dècada que el Govern francès lluita per posar fi a certes aberracions com ara mantenir grans apartaments de funció en els quals no hi va mai ningú o al contrari on viu gent que no hi hauria de viure. I encara més, «reagrupar els serveis ministerials que amb prou feina ocupen la planta baixa de dos edificis bessons, per exemple».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT