PUBLICITAT

Neix la primera associació cultural argentina del país

EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Un grup de residents argentins han creat la primera associació cultural d'aquest país a Andorra, anomenada la Querencia. El seu president, Eduardo Quiroz, va informar que el principal objectiu de l'entitat, a banda d'aglutinar el nombrós col·lectiu argentí, és aconseguir tenir un cònsol honorari per poder fer els tràmits consulars sense haver de desplaçar-se a Barcelona, tal com ja han aconseguit altres col·lectius com el peruà, l'equatorià o l'italià.

La presentació oficial de la Querencia es farà demà. El president de l'associació va explicar a l'ANA que tenen constància que hi ha uns 800 residents amb nacionalitat argentina, tot i que la xifra és molt superior ja que hi ha molts argentins que tenen dobles nacionalitats i consten a Andorra amb el passaport italià, espanyol o francès, i que per tant es fa molt difícil xifrar el nombre real.

Una de les primeres activitats de la nova associació serà la participació a la Fira d'Andorra la Vella aquest proper octubre. La intenció és poder donar a conèixer el seu país, la seva cultura i la seva gastronomia entre la població andorrana. També tenen previst participar a la fira que se celebrarà al novembre al Pas de la Casa, així com organitzar diverses activitats per al col·lectiu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT