PUBLICITAT

Els estudis sobre les pensions han costat 55.640 euros

  • El primer treball per valorar les prejubilacions, l'any 2008, va costar 37.400 euros
EL PERIÒDIC
LA MASSANA

Periodic
L'edifici de Govern Foto: ÀLEX LARA

Els estudis actuarials encarregats per l'Executiu des del 2008 sobre les pensions compromeses amb els funcionaris han tingut un cost total de 55.640 euros. Així es desprèn de les dades publicades ahir al Butlletí del Consell General en resposta a una pregunta formulada pel grup parlamentari socialdemòcrata en relació a l'autoria i l'import d'aquests estudis. Els 55.640 € corresponen a l'estudi encarregat el 2008, al complement sol·licitat el 2010, i al que actualitza els resultats, que es va adjudicar a finals del 2011.

En el cas del 2008, es va encarregar un primer estudi a AON Gil y Carvajal Consulting per valorar els compromisos de jubilació anticipada (prejubilacions), obligatòria i del personal passiu Els treballs, d'un import de 37.440 €, es van contractar mitjançant adjudicació directa, en tractar-se d'una prestació de serveis personal o un encàrrec directe del Govern.

Posteriorment, el 2010, el Govern va contractar l'empresa BIBM Assegurances per a la realització d'un estudi de plans de jubilació per al personal de l'Administració general, per un import de 6.240 euros. Aquesta contractació també va ser un encàrrec directe i tenia com a objecte complementar els treballs de prestació de serveis de l'empresa AON Consulting.

Finalment, les conclusions dels dos estudis actuarials, l'encomanat inicialment a AON Consulting i el complement que es va encarregar a BIBM Assegurances es van trametre al Servei de Comptadoria del ministeri encarregat de les finances el de març del 2011.

actualització anual / El Govern va assenyalar en la seva resposta que aquest estudi s'ha d'anar actualitzant cada any i per aquest motiu, va demanar pressupost a tres empreses especialitzades en aquest tipus de treballs per a l'actualització de l'estudi del desembre del 2010. Es va sol·licitar pressupost a AON Consulting, BIBM Assegurances i una tercera, Vincles, del grup Crèdit Andorrà, que finalment va ser qui va aconseguir l'adjudicació per un cost d'11.960 €.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT