PUBLICITAT

El trasllat a Coprínceps duplica el públic de Música al carrer

EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

El balanç dels dos cicles de música al carrer que durant l'estiu ha organitzat el comú d'Escaldes no pot ser més positiu: les xifres oficials diuen que més de 12.000 espectadors van assistir als 24 concerts que programats a la parròquia entre el 9 de juliol i el 31 d'agost. Un guarisme que gairebé duplica els prop de 7.000 de l'estiu passat i que l'organització atribueix al trasllat a la plaça Coprínceps de totes les propostes musicals. I tan satisfeta n'ha quedat que l'edició del 2013 seguirà els mateixos criteris. S'han acabat, per tant, els concerts a la plaça de la Creu Blanca, aquella benintencionada mesura per activar la part alta d'Escaldes...

Desglossat per cicles, la palma se la va endur una altra vegada el Jazz al Carrer: les sis vetllades programades van congregar prop de 4.000 espectadors, amb els pianistes August Tharrats i Ignasi Terraza com a grans triomfadors, l'excel·lent notícia que tant ells com el saxofonista Llibert Fortuny i el swing de Doc Scanlon van supera rels 600 espectadors, i que el vibrafonista Geni Barry i el percussionista Joan Vidal s'hi van quedar ben a prop.

Pel que fa a Músiques del Món, la vintena de concerts que conformaven el cartell a la fresca de l'agost va convocar 8.300 espectadors amb xifres que conviden també a l'optimisme: els concerts que no van haver de lluitar contra el mal temps es van moure entre els 375 de Lisboa Zentral Café i els 670 de Zipi & Zape, indiscutiblement els reis de l'estiu musical. La resta de vetllades va fregar (o superar) el mig miler d'assistents. El públic va respondre fins i tot els dies que els elements no van acompanyar: el concert de comiat, amb Migue Guerra i Oriol Vilella, va congregar quasi 300 espectadors, a banda d'un bon estoc de núvols... Pel que fa a la metodologia del recompte, el Comú arriba en aquestes xifres sumant les cadires que desplega a la plaça i les de les terrasses adjacents.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT