PUBLICITAT

L'Estació Biològica del Jussà ha anellat uns 3.000 moixons

  • L'Associació valora molt l'activitat divulgativa que s'ha desenvolupat entre els voluntaris
EL PERIÒDIC
TREMP

Periodic
Un ornitòleg anella un ocell davant l'atenta mirada d'un grup de nens Foto: ACN / MARTA LLUVICH

L'Estació Biològica del Pallars Jussà està duent a terme la sisena campanya d'anellament científica d'ocells a l'espai fluvial de la Noguera Pallaresa a l'alçada del Pallars Jussà. És un punt habitual de migració d'ocells que crien a Europa i migren cap a l'Àfrica. L'objectiu d'aquesta activitat és estudiar la migració dels ocells en un fons de vall pirinenc, que s'aturen a reposar i recuperar greixos per continuar els seus llargs viatges. En sis campanyes d'anellament s'han registrat una quarantena d'espècies i uns 3.000 exemplars. La campanya s'organitza amb voluntariat i els organitzadors destaquen l'activitat divulgativa entre els nens que participen en l'anellament.

Aquesta activitat s'allargarà fins al 18 de setembre i té una durada d'un mes.

El sistema de treball consisteix en la col·locació d'una sèrie de xarxes repartides en un recorregut d'un quilòmetre aproximadament. Un ornitòleg cada hora fa el recorregut i agafa tots els ocells que han quedat atrapats a les xarxes. Als moixons atrapats se'ls posa una anella que els identificarà, se'ls pesa i se li prenen les mides. Posteriorment se l'allibera esperant que una alta estació d'anellament situada més al sud l'agafi i puguin saber el recorregut que fan els ocells.

Espècies / Entre les espècies més abundants que hi ha destaquen: el tallarol de casquet, la boscarla de canyar, el rossinyol bord, la merla, el pit-roig o la mallerenga cua llarga.

Paco Martínez, ornitòleg, ha destacat que aquesta campanya els ocells anellats són lleugerament inferiors als de campanyes passades. La causa més probable és que la sequera i la calor fa que hi hagi menys insectes i per tant els ocells parin menys en aquest punt al trobar menys menjà, informas l'ACN.

Jordi Castilló, de l'Estació Biològica, ha explicat que tothom que ho desitgi pot col·laborar en l'anellament i ha destacat que molts nens aprofiten per participar-hi.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT