PUBLICITAT

Sánchez fa marca personal en els 50 lliures als Jocs Paralímpics

  • El representant andorrà a Londres se supera en un segon i mig però no pot evitar ser l'últim classificat
EL PERIÒDIC
LONDRES

Periodic
Sánchez (el nedador de més a l'esquerra de la imatge) es prepara per nedar la primera sèrie classificatòria dels 500 lliures S7, ahir Foto: EL PERIÒDIC

Francesc Antoni Sánchez va ser ahir últim i amb diferència en la prova de 50 metres lliures en la categoria S7. El representant andorrà s'ha trobat de nou en la cua de la classificació en la segona prova que disputa als Jocs Paralímpics de Londres.

Era obvi, però, que estava condemnat a obtenir aquesta classificació si cap dels altres 14 participants –repartits en dues sèries de set– era desqualificat per fer una puntada incorrecta, com a ell mateix li va passar en la prova de 100 papallona de la setmana passada. Perquè les marques dels altres nedadors així ho delataven: entre ell i la resta hi havia una diferència de temps enorme. De fet l'andorrà ha pogut anar a Londres gràcies a la Fundació Privada BPA, que l'ha recolzat per poder anar a Londres.

L'ucrainès Ievgen Poltavskyi, el penúltim d'ahir en la sèrie 1 –en la qual Sánchez competia– va acabar amb un temps de 32,07s. L'últim de l'altra sèrie, el mexicà Enrique Pérez, va fer 32,41s. I l'andorrà va aturar el crono en 1min 0,84s, gairebé el doble.

Es podria dir que és una marca nefasta però realment és la millor que Sánchez ha fet mai. Fins ahir el seu millor registre en els 50 lliures era d'1min 2,24s, per tant s'ha superat en un segon i mig.

D'aquí que el seu acompanyant de la Federació Andorrana d'Esports Adaptats (FADEA), Carlos Alberto Jesús, afirmés: «És una notícia positiva y estem de goig perquè som conscients del que succeeix al voltant». Sánchez ha tingut l'hàndicap d'haver nedat ell sol contra el temps per ser des de l'inici massa lluny dels altres sis nedadors de la seva sèrie, que com es pot comprovar amb els temps estan en un altre nivell. «Fins i tot l'han felicitat els entrenadors de l'equip espanyol, que ja coneixen els seus temps i la seva feina, ja que compartim amb ells moltes proves del Campionat de Catalunya.

INTERÈS PER ALTRES MODELS / Sánchez va posar ahir punt i final a la seva participació en els Paralímpics, però es quedarà uns dies més amb Jesús per aprendre dels altres països, molt més desenvolupats en l'esport adaptat. «Tots els models de feina que estem aprenent aquí dels altres països ens servirà per aportar-los als nostres esportistes i futurs atletes que ens representin», va assegurar Jesús. Sánchez ha estat el primer andorrà en disputar uns Paralímpics, però no serà l'últim.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT