PUBLICITAT

Bon joc, però falta punteria

  • La tricolor torna a vèncer Gal·les 2-1 en un segon amistós de domini total d'inici a fi en què falta sentenciar
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Jorge Dias controla una pilota i tasta la duresa física de Gal·les, amb Kitson pressionant-lo, ahir al Prat Gran. Foto: ÀLEX LARA

De nou Andorra va superar per 2-1 Gal·les, ahir en el segon amistós en 24 hores al Prat Gran d'Escaldes. De la Rosa va aplaudir mirant els seus jugadors en el moment que va sonar la botzina, amb cara de satisfacció i assentint amb el cap. El seleccionador estava «molt content» per la pinta que fa l'equip, amb aroma a aquell BP que ell va entrenar fa dues temporades. Mateixa columna vertebral i mateix estil de joc basat en la possessió de la pilota i la pressió a tota la pista per impedir que els rivals respirin.

Gal·les és, a més, un bon estereotip del tipus de rivals que es poden trobar en el pròxim Preeuropeu o Premundial –¡encara no se sap!– que com cada any es jugarà cap al febrer. Un equip basat en el físic, en una defensa de múscul, que s'encomana al gol a base de contracops o errades del rival i un zero a l'esquerra en tècnica. «Com Bulgària, com Romania, com Anglaterra... Es tanquen, per tant nosaltres hem de saber què fer amb la pilota», va reflexionar el míster a l'acabament del matx.

El partit d'ahir va ser un monòleg ofensiu total de la tricolor. Xavier de la Rosa va alinear d'inici un cinc amb aroma a l'antic BPAndorra –amb Aitor; Jorge, Nacho, Jona i Cabinho– i no va concedir ni un metre de treva. Gal·les de nou va jugar totalment a la defensiva, però aquesta vegada sense gaires forces com per sortir al contraatac. En la primera part només va xutar una vegada a porteria, al minut 17, mitjançant un Maynard que la va trencar escorat en la banda dreta que va sorprendre Aitor.

Era l'empat a un en una de les poques vegades que els britànics havien superat la seva mitja pista. Andorra havia tancat el rival prop de la seva àrea i només feia que atacar i robar la pilota ràpidament quan la perdia. Jorge Dias havia marcat l'1-0 després d'una paret de tiralínies amb Nacho Llamas però després havia estat incapaç d'augmentar l'avantatge malgrat gaudir d'ocasions clares a botes de Johny, Cabinho, Nacho i Jorge, entre d'altres.

La reacció a l'empat, però, va ser imminent. Barbosa va xutar de lluny, Johny es va creuar en la trajectòria de la pilota i va deixar clavat el porter.

El segon temps va començar de la mateixa manera: idèntics jugadors tret del porter –ara Pere Cruz–, idèntica asfixia tricolor. Gal·les no parava de bascular com si d'un equip d'handbol es tractés per intentar aturar els atacs d'Andorra, que arribava per tot arreu. Per reobrir boca Nacho va xutar al travesser. Després van perdonar Jona en dues ocasions i Cabo, que va topar amb el pal. La pilota no va entrar més. La punteria és l'únic que s'ha d'ajustar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT