PUBLICITAT

L'escola inclourà nous continguts en educació per la ciutadania

  • El Govern impulsarà noves matèries i conceptes transversals al pla educatiu per l'any vinent
l. garrido
escaldes-engordany

Periodic
Roser Suñé parla amb alumnes de formació professional, al darrer dia de portes obertes dels centres d'aquesta disciplina Foto: ÀLEX LARA

L'educació al Principat inclourà més matèries dedicades a l'educació per la ciutadania. Així ho preveu el Ministeri d'Educació, que espera aportar hores lectives «lligades als valors cívics» per als alumnes de segona ensenyança de cara al curs 2013-2014. Uns continguts que podrien ser similars als de l'assignatura que es dóna a Espanya des de no fa molt temps, tot i no tractar-se d'una nova assignatura. Sinó més bé de continguts i conceptes transversals en el pla educatiu. Així ho va reconèixer la ministra Roser Suñé.

La nova proposta procedeix de l'actual presidència d'Andorra al Comitè de Ministres del Consell d'Europa. I és que aquesta ha de servir, d'una banda, per abordar l'educació en una ciutadania multicultural, però també per conèixer experiències d'altres països membres per aplicar la transmissió dels valors democràtics i de drets humans a l'escola.

El tema prioritari que va proposar Andorra per aquesta presidència davant el Consell de Ministres europeu va ser la docència de forma troncal, però amb total èmfasi en el que es coneix com a educació per la ciutadania. Durant els sis mesos de presidència, el Comitè tractarà «com està desenvolupant-se l'ensenyament de valors per una ciutadania multicultural», tal com va reconèixer Suñé durant la celebració de la darrera edició de la Universitat d'Estiu, informa l'ANA.

«Els centres andorrans tenen experiències de participació dels joves, de treballar els valors de respecte a l'altre, de coneixement i acceptació de la diferència», va apuntar la ministra. Tot i així, va estimar que el Pla estratègic de renovació i millora del sistema educatiu a Andorra, que desenvolupa el treball que es farà a les aules a partir del curs 2013- 2014, introdueix matèries transversals que estaran «lligada amb els valors cívics».

Suñé va matisar que encara no sap si es parlarà en aquests continguts d'educació per la ciutadania, però va destacar que «és una obligació de tots els que gestionem polítiques educatives mantenir-ho».

Des del Govern van remarcar ahir que no es tractarà de noves assignatures, sinó de conceptes tranversals que estaran inclosos al pla educatiu. De forma que no s'hauria de moure l'horari educatiu o d'augmentar per incloure aquesta nova matèria.

L'Associació de Pares de l'Escola Andorrana van manifestar ahir que encara és aviat per poder veure com afectaria això als estudis dels alumnes. De moment, la notícia no els hi van comunicar i es troben a l'espera de veure com seran aquests nous continguts.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT