PUBLICITAT

Nou joves finalitzen les beques d'estiu a BPA

  • Per a molts és la primera experiència laboral abans de pensar en el futur
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els nou becaris, al moment de rebre el seu diploma Foto: BPA

Dos mesos de mostrar i explicar el funcionament dels bancs des de dins per formar joves. Els interiors de BPA es van mostrar a un grup d'alumnes que van rebre beques específiques de l'entitat andorrana. I segons la banca, «així es va presentar ahir de feina retribuïda, amb la possibilitat de veure com funciona un banc per dins, participar en les seves activitats quotidianes, incorporar hàbits de treball, assumir responsabilitats i pensar en el futur».

Perquè aquesta va ser la proposta que la Fundació Privada BPA, part significativa de l'entitat, va fer als joves andorrans a través del programa de beques d'orientació professional. Aquest any hi han participat set noies i dos nois, entre 16 i 19 anys. Es van incorporar el primer de juliol i el divendres 31 d'agost va ser el darrer dia. Amb un balanç positiu de l'experiència, segons BPA, tant per a ells com per a la pròpia entitat, que confia en els futurs talents.

«Ha estat molt estimulant. Abans de decidir en quin departament treballaria es va tenir en compte el meu perfil acadèmic i l'orientació universitària, de manera que m'he sentit molt còmode a la feina», diu un dels participants. Els joves van treballar a les àrees de Gestió i Control de Risc, Organització i Tecnologia, Qualitat, Mitjans de Pagament, Back Office, Compliance i també a les filials BPA Serveis i BPA Assegurances.

La figura del tutor és fonamental en el programa de beques BPA, tal i com assegura l'entitat en un comunicat. «S'encarrega d'explicar les funcions del departament en funció de l'estructura general de l'entitat, facilita la incorporació a la feina i ajuda a resoldre dubtes», manifesten. A més, resulta «una sort poder comptar amb una persona propera, que es preocupa perquè et trobis a gust, que s'interessa per les teves opinions i sensacions i que respon a les teves demandes», apunta un altre dels joves. I va dir que «això facilita molt l'aprenentatge». «He pogut experimentar què és la vida laboral i el que comporta, i he adquirit més responsabilitat per al futur», diu un tercer alumne. Per a tots els participants es tractava de la primera feina retribuïda. L'experiència que han adquirit els ajudarà a definir la seva vocació i a acabar de triar els estudis, si encara no ho han fet.

Tres anys de beques / Aquesta és la tercera edició del programa de beques d'estada retribuïdes de la Fundació Privada BPA, que va néixer l'any 2010 per donar seguiment a la tasca d'orientació professional que es duu a terme des dels diferents centres educatius del Principat. Des de llavors hi han participat 32 nois i noies procedents de centres de segona ensenyança, formació professional i batxillerat d'Andorra. Per a BPA l'experiència és també molt positiva: «permet un contacte amb la realitat de les escoles i instituts, i és una oportunitat de descobrir nous joves amb talent».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT