PUBLICITAT

Cyril Despres, a l'Etape

  • El pilot de Red Bull recorrerà el 29 de setembre els 224 quilòmetres entre Barcelona i Andorra
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Despres, en l'Etape del passat juliol entre Pau i Bagnères de Luchon Foto: EL PERIÒDIC

Pesa 85 quilos, no té el cos d'un ciclista i ni molt menys la seva preparació està destinada a aquest esport. Cyril Despres ha de treballar muscularment l'esquena, el coll, els braços, lumbars, abdominals, i la feina de cames tampoc no aconsella esforços tan continus i intensos com, per exemple, el que demana una ascensió d'un port de muntanya. Amb tot, el pilot de Red Bull és un «apassionat del ciclisme», i és així que, quan pot, agafa la seva Trek i dedica algunes hores a fer quilòmetres. Com que de mica en mica, s'omple la pica, participa a les etapes que organitza el Tour de França. Ja ho va fer en juliol, i ara tornarà a repetir, el pròxim 29 de setembre, per emular la jornada que va unir Barcelona i la Coma d'Arcalís en el Tour de 2009.

Seran 224 quilòmetres, tres ports de muntanya pel mig, un de 5,8km al 4% de mitjana (el Pi Sant Just), altre de 7,7km amb un 7,5% en les seves rampes (Serra-seca), i el premi final, la cirereta del pastís: Arcalís. 14km, 8% de pendent mitjana i arribada a 2.400 metres d'altitud. Ep, i que no faci vent en contra aquell dia, o pluja, que gairebé pot ser pitjor, perquè Despres recorda l'Etape del passat Tour de França que es va celebrar al juliol, aquella amb victòria del francès Thomas Voeckler entre Pau i Bagnères de Luchon, amb 197km i quatre ports (Aubisque, Tourmalet, Aspin i Peyresourde), que ell va fer en la seva edició cicloturista, amb pluja, amb fred: «El problema de l'aigua és en les baixades». Més de vuit hores va trigar el resident en completar aquella jornada.

Ara, passats dos mesos, el pilot de motos de ral·lis està ultimant els detalls de la seva preparació al Ral·li del Marroc d'octubre, però no deixa la bici: «No surto cada dia com fa molta gent a Andorra, on hi ha molta afició, però sí que tinc quatre llocs on entreno motocross cada setmana, Oliana, Pla de Sant Tirs, Bellver i Llívia, i quan surto de l'entrenament torno cap a Andorra amb la bici».

Despres diu que no aspira a estar entre els millors –a Bagnères de Luchon va arribar més enllà del 500, quan hi havia 5.000–, però rendir, rendeix. Així que, el 29 de setembre, serà aviat a Arcalís.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT