PUBLICITAT

El waterpolo agafa forma

  • Una vintena de jugadors entrenen al Club Waterpolo Taurons Encamp-Pas de la Casa, entitat que de moment prefereix formar-se abans d'entrar en competició, tot i que té previstos tres amistosos per aquest any
R. M. S.
ENCAMP

Ja farà gairebé un any que uns quants amants del waterpolo van començar els entrenaments a la piscina del Complex Esportiu i Sociocultural d'Encamp. Eren dos dies a la setmana, amb quatre o cinc jugadors, i ara són tres sessions i la xifra mitjana d'aquest estiu ha estat en gairebé deu homes. En total, són una vintena de membres que, habitualment, acudeixen per formar-se sota les ordres d'un entrenador que va ser subcampió d'Europa amb el seu país, Holanda. Es tracta de Frans Meurs, que fins i tot fa sessions dirigides a joves jugadors que aspiren a seguir creixent en aquest esport.

El Club Waterpolo Taurons Encamp-Pas de la Casa considera que la feina de base és important, i per això del que es tracta és de «baixar l'edat mitjana», segons afirma Xavier Cerro, de tal manera que es pugui arribar a competir. Això seria, en tot cas, en una Tercera Regional catalana: «Ara mateix no podem, i tampoc sabem realment si tenim el nivell».

Precisament per veure quina seria la resposta de l'equip en competició, el club està a un pas de tancar tres partits amistosos per al pròxim hivern. Cal destacar el fet que significa que una colla de jugadors entrenin tres dies per setmana i ho facin sabent que no tenen cap objectiu esportiu a la vista, sinó per simple estima a aquest esport.

L'equip el conformen ciclistes, triatletes i algun jugador pur de waterpolo, però les portes estan obertes a tothom. Com a exemple, s'hi troba un noi que «fins fa poc no sabia nedar», segons Cerro. De fet, insisteix el president del club que qui vulgui provar, serà «ben rebut» en unes primeres sessions amb entrada a la piscina, i hora i quart d'entrenament: dilluns, dimecres i divendres al Complex d'Encamp, de 20.30h a 21.45h.

Això són els inicis, perquè en ment hi ha cursets amb escoles i seguir creixent. La història s'escriu de mica en mica, i això és la primera pedra d'un projecte que compta amb el vistiplau de la Federació Andorrana de Natació.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT