PUBLICITAT

Caldea obrirà els nous espais de l'ampliació al públic, al desembre

  • Les obres progressen i tot apunta que estaran a punt per coincidir amb l'inici de la temporada d'esquí
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Les obres d'ampliació de Caldea, ahir. El centre termolúdic és el referent turístic d'Escaldes-Engordany. Foto: TONY LARA

L'ampliació de Caldea obrirà les portes al públic el proper mes de desembre coincidint amb l'inici de la temporada d'esquí. Fonts properes al termolúdic van assegurar ahir que les obres van a bon ritme i que la direcció del centre ja està treballant en aquesta propera obertura. A més, la inauguració oficial es farà una mica més tard però comptarà amb atraccions i estrelles de renom internacional. El centre té prevista una gala que se celebrarà al vespre-nit i que convidarà el tot Andorra a participar de l'esdeveniment social que, sens dubte, ensucrarà un final d'any difícil per a molts sectors econòmics.

De complir-se aquest calendari, també es complirà el que l'arquitecte i creador del centre, Jean-Michel Ruols, va anunciar el maig passat, quan va presentar el conjunt del projecte d'ampliació i l'estat de les obres als accionistes públics, és a dir, als cònsols de les set parròquies que no van faltar a la cita, tret de la parròquia d'Encamp per motius d'agenda. Ruols va definir aleshores l'ampliació de Caldea com un nou element independent però complementari de les instal·lacions existents, i sobretot com un producte que té la vocació de captar un turisme de llarga estada al país.

Un nou concepte / Ruols també va explicar que l'ampliació de Caldea plantejava un nou concepte amb uns objectius comercials que calia privilegiar, captar nous clients i que superi el pas del temps adaptant-se a les necessitats canviants dels usuaris. De fet, la primera vocació de l'ampliació és tornar al complex termolúdic tot l'esplendor dels primers anys i incrementar el seu poder de convocatòria. Per això, Ruols també aposta per materials perennes com l'acer inoxidable que revestirà les piscines, equipades amb 50 sortidors d'aigua, «atracció bàsica que també constitueix un sistema de relaxació». La zona fitness tindrà saunes i hammams i un pati de neu que a diferència de l'existent en el primer termolúdic, que es va haver d'inventar, serà prefabricat. Al voltant de la zona aquàtica també es disposaran tumbones i marbres calents i tota la zona serà «transparent perquè la gent que vingui d'arreu pugui gaudir de les aigües i del paisatge». I és que la situació de l'ampliació també canvia, en enlairar-se a vuit metres del sòl i obrir-se com un mirador sobre la vila d'Escaldes-Engordany. Les instal·lacions també s'esgraonen en tres nivells, cosa que donarà al públic «una especificitat que no tenia abans». A la llacuna principal inspirada del castell de cotó fluix, Pamukkale, a Turquía, s'afegirà un nivell en forma de trebol que defineix quatre grans zones de tractament actiu sense necessitat de personal, segons els criteris de talassoteràpia termal. L'usuari hi navegarà per interactuar amb els jocs d'aigua que se li proposaran: matalassos de bombolles, brumisadors i sortidors, entre altres. El nou complex es completa amb una platja, vestidors, i un restaurant interior i exterior, amb zona humida i zona seca, que connectarà amb el gran aquari concebut com el punt de referència de tots els espais. L'aquari de dimensions espectaculars contindrà espècies d'aigua dolça i aigua salada.

Si l'aquari constitueix en si mateix un repte tècnic, les entranyes del nou centre també són un compendi de nova tecnologia aplicada a la construcció i a les xarxa d'aigua termal. Un sistema molt sofisticat de tubs supera l'alçada de vuit metres sobre la que se situen les llacunes del centre, per projectar-hi l'aigua termal. A més, el tractament de les aigües es farà amb ozó, un sistema que ja es va adoptar al primer centre termolúdic ara fa 10 anys.

Aigua i Restauració sanes / Per als que tenen problemes de sensibilitat al clor, l'aigua de Caldea no en conté gaire gens, perquè l'ozó és tant o més eficient a l'hora de prevenir possibles contagis i a més, té la doble virtut de ser inodor i de contrarestar l'olor, a vegades, desagradable de l'aigua sulfurosa que brolla de les fonts naturals de la parròquia.

L'aigua no serà l'única cosa sana al nou centre. Sinó que d'acord amb les expectatives del turisme de benestar, la direcció es planteja una restauració més adaptada al producte que es vol comercialitzar i que complementarà els tractaments que s'hi oferiran. El producte sa i biològic serà la base de menús dissenyats per interactuar en programes d'aprimament, posada en forma o bellesa. L'ambient del nou Caldea serà ‘cosi' amb un tracte acurat fins al detall, i es proposaran tisanes naturals als banyistes, en passar d'una zona de tractaments a una altra.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT