PUBLICITAT

La Cambra anticipa que l'informe econòmic serà poc encoratjador

  • La institució aposta per la inversió estrangera i adverteix que requerirà l'esforç de tot l'empresariat
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

El president de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis (CCIS), Marc Pantebre, avança que el 17è Informe Econòmic de la institució no serà gaire encoratjador «les coses no es poden amagar i s'han de dir com són». I lamenta «quan el 2006 la Cambra va avisar que entràvem en recessió cosa que es va confirmar el 2008, no ens vam equivocar». El pitjor és que estem al 2012, «ha passat molt temps i malauradament no tenim la perspectiva per saber quan s'acabarà». Pantebre confia en poder conservar l'equilibri entre explicar la realitat i no caure en el pessimisme, «és difícil donar un missatge encoratjador i alhora ser realista.

Andorra és un país de consum i el més castigat per la crisi és precisament el consum».

Enmig del marasme, una petita llum d'esperança: l'obertura econòmica i la recent estrenada Llei d'inversió estrangera que exigirà però «la implicació dels andorrans per anar a buscar aquesta inversió, de manera que aporti i que faci evolucionar l'empresariat andorrà, i això ho hem d'aprofitar». Cal esperar que l'empresariat andorrà respongui present a les oportunitats i no en passi de llarg com en dècades passades, quan algun visionari proposava dotar el país d'un marc fiscal homologable i d'una sèrie de lleis per afavorir l'obertura.

Pantebre reconeix que «no hem anat cap a l'obertura abans perquè l'Andorra dels anys 90 nedava en l'opulència i no hi havia la necessitat de fer-ho. És cert que hi havia la visió d'uns quants, però tampoc existien els mecanismes de seguretat jurídica necessaris ni tampoc un marc fiscal harmonitzat. Hi van haver intents fallits però els últims tres governs han treballat en ferm».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT