PUBLICITAT

El fred porta caigudes a la temperatura de 12 graus

  • A alta muntanya s'ha arribat a sota zero i ja s'ha vist alguna enfarinada
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La zona del Forn de Canillo, ahir. Foto: TONY LARA

Les temperatures màximes al Principat han baixat una mitjana de 12 graus des del dia 30 d'agost. En només aquest període de temps s'ha passant de valors entre els 24 i els 27 graus fa quatre dies a màximes que el passat dissabte només van arribar entre els 10 i els 16 graus. Tot segons les dades de les estacions meteorològiques de FEDA.

A alta muntanya, les mínimes van baixar per sota del zero, com els 2,6 negatius a Arcalís o els 1,3 també sota zero de Setúria la matinada d'ahir diumenge. I fins i tot s'han pogut veure les primeres enfarinades de la temporada d'hivern, tot i que només ha començat setembre, com és el cas del Port d'Envalira.

La baixada de temperatures es nota amb força a Andorra, i combinada amb el vent que ha bufat, la sensació acusada de fred ha agafat desprevinguda la població. Segons les dades recollides per FEDA, comparant els valors màxims del 30 d'agost amb els de l'1 de setembre, a la Central Hidroelèctrica s'ha passat dels 27 als 16 graus de màxima. En el cas d'Engolasters la temperatura ha baixat dels 24 als 12 graus, i a Ransol dels 23 als 10 graus.

Pel que fa a les dades recollides per la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre, la baixada de temperatures a alta muntanya encara ha estat més acusada. Des del dia 29 d'agost, a Grau Roig la temperatura màxima ha passat dels 19 als 5 graus, i a Arcalís dels 17 als 2,6 graus, informa l'ANA.

Durant la nit, a més, s'ha arribat a valors sota zero, com els 2,6 graus negatius d'Arcalís d'ahir diumenge, i la neu va fer acte de presència amb alguna enfarinada que s'ha pogut veure al Cap del Port d'Envalira i que ha arribat fins i tot al Pas de la Casa.

La previsió meteorològica indica que ahir el límit de pluja i neu podria haver-hi baixat fins als 2.000 metres al final de la nit, però que de cara a avui la temperatura tornarà a remuntar, i les màximes tornaran a assolir els 28 o 29 graus a mitja setmana.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT