PUBLICITAT

Solé torna a vèncer però Albós revalida el títol de campió nacional

  • L'última prova del Campionat contrarellotge, marcada pel fred i el fort vent en contra entre Ordino i Sorteny
R. MORAora
ORDINO

Periodic
Alba Xandri, ahir, va ser la més ràpida en la categoria femenina, i guanyadora del Campionat. Foto: TONY LARA

Es pot dir que el català Arnau Solé va arribar tard a la cita del Campionat d'Andorra contrarellotge, perquè si hagués competit en la primera prova de la mateixa manera que en les dues següents, hagués tingut alguna opció per derrotar l'andorrà David Albós (ACA). Ahir el català es va imposar per 46s al de Llorts en els 12km entre Ordino i Sorteny, però Albós amb això tenia més que suficient per revalidar el títol, en la que fa la cinquena edició consecutiva en què s'hi imposa.

El vent i el fred, i una intermitent pluja, van condicionar l'última de les tres proves del Nacional contra el rellotge. El dia era dur, però amb aquestes condicions de temps es va redoblar aquesta duresa, i els corredors així ho reflectien en les seves cares. Els favorits van dominar la prova tot i sortir al final de tot, quan el vent semblava que més bufava. Solé va vèncer amb claredat, 46s respecte a Albós, que afirmava que agafar el ritme durant la pujada havia estat molt difícil per culpa del vent. En la mateixa línia s'hi expressava Miguel Afonso (ACA), a 1min 32s de Solé: «No aconseguia pujar pulsacions ni tenir ritme, i només quan he arribat a les rampes del Serrat ho he pogut donar tot».

Tot i això, Albós va assolir un nou Campionat d'Andorra amb 140 punts gràcies a la victòria a la crono del Coll d'Ordino, i a les dues places de les cites entre Llorts i Arcalís, i Ordino i Sorteny, d'ahir. Arnau Solé, que no va ser a la prova inicial del Coll d'Ordino, va vèncer tant a la Coma d'Arcalís com ahir, i va sumar 100 punts, que tampoc van aconseguir superar la segona plaça d'Afonso, amb 122.

La cursa va comptar amb gairebé 40 participants, amb victòria en categoria femenina d'Alba Xandri, que també es va proclamar vencedora del Campionat amb 28 punts.

Pel que fa a les classificacions generals per categories del Campionat d'Andorra, en cadets va vèncer Joel Ponce sobre Ot Doniga i Martí Márquez, mentre que en júniors el triomf va ser per Sergi Cardona, seguit per Arnau Jové i Cristian Revert. En Masters 30, la classificació acaba encapçalada per Jose Frederico, amb Guillem Muñoz segon i Guy Diaz tercer. Pel que fa a Veterans 40 hi va haver empat a 38 punts entre Josep Piera i Gerard Riart, tancant el podi Sebastien Jumere. En Veterans 50, Manuel Gómez va superar Baldomer Vallverdú, amb 75 anys.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT