PUBLICITAT

Desqualifiquen Toni Sánchez per una puntada de papallona

  • Tot i que no va valdre, l'andorrà va batre el seu rècord de100 braça per 3s
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Toni Sánchez, a la dreta amb el tècnic Joaquim Pujol, ahir, abans de la sortida de la sèrie dels 100 braça. Foto: FADEA

Ningú no s'esperava una decepció en aquest sentit. Amb els números a la mà, era clar que Toni Sánchez arribaria sol i últim al final de la seva sèrie dels 100 metres braça, però ningú no es podia imaginar que una decisió dels jutges acabaria amb la il·lusió i el treball de Toni Sánchez. El jurat que envolta la piscina olímpica va decidir ahir desqualificar l'andorrà perquè van considerar que, just després del viratge, havia donat una puntada de papallona, quan la modalitat era braça. Sigui com sigui, i encara que el seu temps no sigui oficial ni tingui validesa, Sánchez va completar la prova amb rècord personal, millorant en tres segons el seu temps anterior, que era de 3min 06,96s.

No se sap si injust o no, perquè amb la norma a la mà la decisió sembla correcta si, tal com diuen els jutges, va fer aquesta puntada, però el que sí que és cert és que Sánchez no aspirava a guanyar, ni tan sols a batre cap rival ni treure cap plaça important. Així, alguns consideraven ahir «massa rigorosa» la decisió.

«Left leg doing butterfly kick after breakstroke kick», es llegia ahir en l'informe oficial. És a dir, que amb la cama esquerra se li va escapar una puntada de papallona just després de fer el viratge en els 50 metres, i això, que ho van veure els jutges, va ser considerat suficient com per sancionar-lo. Al vídeo que es pot veure per Youtube (http://youtu.be/1wM9RkoeMkU) és difícil apreciar aquest gest, però sí la ràbia del nedador quan surt de l'aigua i el seu entrenador, Joaquim Pujol, li comunica la decisió que s'havia pres per desqualificar-lo. Després el nedador estava tan afectat que no es va poder contactar amb ell per via telefònica.

En un primer moment, les informacions van ser incertes, perquè des de la retransmissió televisiva es va informar que la desqualificació havia estat per sortir de la piscina abans que els jutges donessin l'ordre. Després, des de la delegació andorrana deien que havia estat per una puntada de crol, tot i que finalment els jutges van especificar que va ser «puntada de papallona». Tot i això, Sánchez tindrà una nova oportunitat dimarts, en els 50 lliures.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT