PUBLICITAT

Un centenar de dansaires omple la plaça dels Arínsols d'Encamp

  • La Galzeran de Vic guanya el concurs tal i com va passar l'any passat
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
La colla andorrana, ahir a les celebracions. Foto: TONY LARA

Un centenar de dansaires de setze colles sardanistes provinents d'Andorra, Catalunya i la Catalunya Nord van omplir ahira la tarda la plaça dels Arínsols amb motiu del XXV Aplec de la Sardana i el XIX Concurs de Colles que acull aquest cap de setmana Encamp.

Aquesta edició, la colla guanyadora del concurs va tornat a ser, com l'any passat, Galzeran de Rubí, seguida de la Internacional de Barcelona i la Joventut Sardanista de Puigreig que van quedar empatades en segona posició. La presidenta de l'Agrupació Sardanista la Grandalla, Ivon Fahmi, encarregada d'organitzar l'acte, va destacar que en aquesta edició s'ha augmentat el nombre de colles i que l'acte es tira endavant des de fa 25 anys per preservar una tradició que gairebé havia desaparegut a Andorra.

A més de les setze colles, va participar una més fora de concurs. Els balladors, que han dansat al ritme de la cobla la Flama de Farners, provenen majoritàriament de poblacions catalanes, com Ponts, Vilanova i la Geltrú, Sitges, el Vendrell, Terrassa, Manresa o Rubí, però també de la Catalunya Nord, a més de l'Agrupació Sardanista d'Andorra i la Grandalla d'Encamp, amfitriona de la festa.

La Galzeran de Rubí es va endur novament el primer premi de la categoria de grans i veterans, mentre que la Petits Galzeran de Rubí va guanyar en la categoria d'infantils i la Petits Amunt i Crits de Terrassa ho ha fet en categoria d'alevins. Els premis van estar lliurats per la presidenta de la colla Grandalla d'Encamp, Ivon Fahmi, i el cònsol major de la parròquia, Jordi Mas, informa l'ANA.

Fahmi va explicar que aquest any s'arriba a la 25a edició de l'aplec amb més colles que mai, i que l'esdeveniment es va crear per promocionar aquesta dansa i per evitar que desaparegui a Andorra, «ja que s'havia arribat a punt de perdre's».

L'aplec va continuar ahir dissabte a la nit amb un sopar de gala amb l'assistència de 350 persones, entre elles el Director General de Cultura Popular i Tradicional de la Generalitat de Catalunya. En el decurs del sopar es va estrenar una sardana que el compositor Sigrid Galbany va dedicar a les noies d'Encamp.

Avui diumenge continuaran les ballades de sardanes, i s'estrenaran diverses composicions com la Lideratge de Josep Antoni López, la En Moncho i la Nuri, que retrà homenatge al cententeri del neixement de Ramon Vilà i Ferrer, i la sardana Anell de prometatge, amb motiu del 50è aniversari de la mort del mestre Vicenç Bou i Geli.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT