PUBLICITAT

La doctrina social de l'Església a la vida quotidiana

  • El teòleg Joan Costa destaca el paper educador de la família
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
El bisbe Joan-Enric Vives inaugura les jornades, dijous. Foto: BISBAT D'URGELL

l'arquebisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives, va inaugurar dijous les Jornades de Teologia, centrades aquest any en la doctrina social, i que tenen lloc a la Seu d'Urgell. Precisament Vives va apuntar en el seu parlament d'obertura que la doctrina social de l'Església és l'aplicació de les veritats evangèliques i la caritat cristianes en la vida quotidiana, de manera que proporciona eines per interpretar i orientar el comportament cristià en el món d'avui. La trobada va aplegar durant dos dies més de 150 mestres i professors de religió, religiosos i sacerdots, a més de seglars interessats en la temàtica.

El professor de la Facultat de Teologia de Catalunya, Joan Costa, va fer la primera de les conferències de formació, on va destacar que la doctrina social de l'Església és la resposta que «la nostra doctrina cristiana adreça al món per a fer la vida més bona i més justa». Per Costa la família té un paper educador molt important i és un valor fonamental i ha ha extrapolat el concepte de la família a l'àmbit de la nació, assenyalant que una nació «és una família de famílies» i que s'ha de fer un esforç per entendre que és la llibertat i l'autodeterminació.

D'altra banda, divendres va ser el torn del catedràtic de Filosofia de la Universitat Ramon Llull, Francesc Torralba, que va parlar de la correlació que hi ha entre la justícia, el perdó i la pau. El coordinador de les Jornades va assenyalar que la doctrina social de l'Església és un patrimoni molt valuós i molt desconegut, i va apuntar que hi ha un eix d'injustícia estructural nord-sud que justament la doctrina social cerca resoldre.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT