PUBLICITAT

Més turistes que excursionistes, però el nombre de visitants cau

  • Les pernoctacions creixen un 0,8% respecte al juliol de l'any passat, tot i la crisi
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Uns turistes descarreguen les maletes davant d'un hotel. Foto: TONY LARA

El nombre de visitants que va entrar al país el juliol passat va ser de 771.229 persones, cosa que segons el departament d'Estadística assenyala una tendència anual negativa del 3,3% i una variació respecte al juliol de l'any passat, també negativa de l'1,6%. La bona notícia és que el nombre de turistes creix un tímid 0,4% mentre que el d'excursionistes perd un 2,8% de tendència anual. En quant a la comparativa amb el juliol de l'any passat, el nombre de turistes creix un mica, amb el 0,8% més de pernoctacions, mentre que el nombre d'excursionistes continua mostrant un índex negatiu del 2,3%.

Per nacionalitats, els visitants espanyols són els que més van fallar, amb una tendència anual de menys 6,6% i un retrocés respecte al mateix període del 2011, de l'1,6%. La fidelitat dels visitants francesos tampoc es va fer notar gaire, ja que si bé la tendència anual és més optimista amb només un retrocés del 0,9%, la comparativa amb l'any passat és poc encoratjadora i apunta que Andorra va perdre gairebé un 4% de visitants gals. En nombres absoluts, els visitants francesos van ser els més fidels amb un còmput de 371.511 persones de les quals, 343.645 eren excursionistes i només 27.865 eren turistes. Els visitants espanyols van ser una mica menys nombrosos amb només 318.782 persones que no obstant això, van pernoctar molt més al Principat. Així, 206.302 visitants espanyols van ser excursionistes mentre que 112.480 van ser turistes.

Russos i alemanys / Tot i que molt menys nombrosos en xifres absolutes, el grup d'altres nacionalitats experimenta un creixement espectacular del 7,5% en relació a l'any passat i del 2,5% en el que va d'any. En aquesta categoria i segons el departament de Turisme del Govern els russos són els visitants més nombrosos, seguits dels alemanys i dels portuguesos. Globalment, els visitants d'altres nacionalitats van ser 80.937 persones, de les quals 47.234 només van venir a passar el dia al país mentre que 33.703 hi van pernoctar més d'una nit. Així, el nombre de turistes d'altres nacionalitats supera el nombre de turistes francesos que no van arribar als 28.000. Tant en la categoria d'excursionistes com en la de turistes, els visitants d'altres nacionalitats són els únics que experimenten una tendència anual positiva, mentre que els visitants habituals, espanyols i francesos són cada any una mica menys nombrosos.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT