PUBLICITAT

Acaba el risc alt d'incendi per la pluja i la baixada de temperatures

  • La capital i Ordino aixequen la prohibició de fer foc als berenadors
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un berenador. Foto: EDUARD COMELLAS

les precipitacions caigudes aquest dijous, sumat a la baixada dràstica de les temperatures d'ahir, ha permès alleugerir el mapa de risc d'incendi, molt elevat les darreres setmanes. Com a conseqüència, comuns com el d'Andorra la Vella i el d'Ordino van informar ahir que aixecaven la prohibició de fer barbacoes als berenadors.

En el cas del Comú de la capital, la prohibició estava vigent des del passat 15 d'agost. Des d'ahir que ja s'han llevat els precintes de les barbacoes ubicades als berenadors de la Comella i del Rec del Solà. Per a decidir acabar amb aquesta prohibició, s'ha tingut en compte tant la millora de la meteorologia els darrers dies, així com les previsions favorables de les condicions per als propers. També s'ha consultat amb el Departament de Medi Ambient de la corporació i amb els Bombers.

El Comú va voler recordar ahir, però, l'estricta i total prohibició d'encesa de focs en tot el territori de la parròquia, en compliment de la norma legal establerta, sense la preceptiva i obligatòria autorització oficial prèvia.

Mapa de perill baix / L'actual mapa que es pot consultar a la pàgina web www.incendis.ad dista molt del que hi havia fa només uns dies. Allà on abans hi havia perill «elevat» o «elevadíssim» d'incendis hi ha ara un «perill baix», fins i tot a Sant Julià de Lòria, on la situació era més preocupant. Va ser durant el cap de setmana passat quan la perillositat va assolir els seus barems més alts.

Durant dijous va ploure a tots els punts del país. Per exemple, l'estació de Sant Julià de Lòria va registrar 8.6 mm. i la d'Arcalís, 13,8. També s'ha notat la baixada de temperatures. Ahir no es van sobrepassar els 20 graus i es va assolir una mínima de 0,8 graus negatius a Grau Roig. Aquestes temperatures es mantindran similars el cap de setmana.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT