PUBLICITAT

L'ocupació turística de Lleida supera el 70%

  • L'opció de segones residències creix en detriment de l'allotjament turístic
EL PERIÒDIC
LLEIDA

Periodic
Les instal·lacions d'una casa rural de Castellnou de Seana. Foto: ACN

L'ocupació turística a les comarques de Lleida s'ha situat de mitjana aquest mes d'agost entre el 70 i el 80%, segons les estimacions del Patronat de Turisme de la Diputació. L'ocupació als establiments hotelers ha fregat el 60% de mitjana, el que representa una caiguda d'entre el 5 i el 10% respecte l'any anterior, segons la Federació d'Hostaleria, que destaca un augment de la utilització de segones residències, sobretot en zones de muntanya, en detriment de l'allotjament reglat.

La Val d'Aran, per primer cop en molts anys, no ha assolit el 60% d'ocupació a l'agost. Millors xifres han tingut les cases rurals, on la mitjana d'ocupació ha estat d'entre el 75 i el 80%, tant a la plana com a la muntanya. Segons el director del Patronat, Jordi Blanch, el mes d'agost ha anat millor que el juliol, «tot i que l'inici també va ser fluix però no tant com el juliol». Cal recordar que al juliol, l'ocupció mitjana a la demarcació va ser del 40%, un 5% inferior al mateix període del 2011.

Auge de les cases rurals/Les onades de calor d'aquest estiu han afavorit l'arribada de visitants, sobretot a les comarques de muntanya, buscant temperatures més agradables. Tot i això, remarca la diferència existent entre les comarques de muntanya, on fins i tot algun establiment o casa rural ha arribat a penjar el cartell de complert, i les de la plana, on l'oferta d'allotjament turístic és molt inferior. El president de la Federació d'Hostaleria de Lleida, Juan Antonio Serrano, qualifica les xifres del sector de «dolentes», unes dates que mantenen la tònica a la baixa des dels darrers cinc mesos.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT