PUBLICITAT

Un petit camp de futbol al Comunal obliga l'atletisme a buscar lloc fora

  • La FAF, que gestiona la instal·lació des de l'1 de juny, treu les gàbies de llançament de disc i martell
R. MORA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Dalt, un operari amb la gespa artificial, i a sota el cercle de llançament de pes, encara ?viu' ahir al migdia. Foto: TONY LARA

La situació econòmica del Comú d'Andorra la Vella, impossibilitat per pagar tot el lloguer de l'Estadi Comunal, va provocar que des del passat 1 de juny la Federació de Futbol (FAF) se'n fes càrrec de la gestió de la instal·lació, amb la qual cosa «qui paga, mana», segons paraules del president del CAVA, Víctor Cunill. Això provoca que la FAF hagi decidit treure de darrera de la porteria nord les gàbies de competició i entrenament de disc i martell, que elimini també el cercle de llançament de pes, i el fossat de salt de llargada –tot i que queda un altre a la part sud. A l'espai per a aquestes proves s'està instal·lant un petit camp de futbol –és de 40x20, no arriba a les mesures de futbol 7 i estarà destinat a tecnificació i la base, segons la FAF– amb gespa artificial. D'aquesta manera, la Federació d'Atletisme (FAA) es veu obligada a buscar «una altra ubicació», segons el president Eduard Garcia, que confirma que l'ens està en negociacions «per trobar alternatives».

Entre les possibilitats que hi ha sobre la taula pel que fa a buscar d'altres ubicacions, estava una zona de la Casa de Colònies de la Comella, tot i que segons Garcia «no hi ha espai allà», i l'opció que més agrada és la Borda Mateu on habitualment es fa el cros, on també es pensa en incloure «una zona de jogging», ja que des que la FAF té la gestió del Comunal els atletes tenen prohibit trepitjar la gespa del camp «i amb això hi ha perill de lesions» ja que només es pot córrer per la pista d'atletisme i pel perímetre extern.

Per a la FAA, el problema no és que el fet de treure l'espai pel disc, martell i pes –la javelina, que també es llançava des d'aquella part, es pot fer des de l'altre costat amb el permís de la FAF que ja es va donar per l'anterior Míting Internacional– afecti als atletes, perquè és cert que ara mateix no hi ha esportistes en aquestes disciplines, sinó que no es podran organitzar competicions amb aquestes disciplines, com per exemple el Míting Internacional que organitza el CAVA. Víctor Cunill, el seu president, així ho confirma: «El Míting Internacional es podrà fer, però sense algunes proves, i la imatge serà dolenta, però qui paga mana, i ni nosaltres ni la Federació d'Atletisme hi podem fer res».

En tot cas, segons afirma Garcia des de la FAA, «l'únic que podem fer és intentar adaptar-nos a la nova situació, que no és la millor, però no podem lluitar perquè no tenim diners». Així, una competició al Comunal comptaria amb les proves de pista, més alçada, perxa i llargada –queda a la part sud un fossat, que és de fet el que s'utilitzava habitualment–, i previsiblement la javelina, això sí amb el vistiplau de la Federació de Futbol en cas que no afecti a la gespa. Igualment, el fossat dels 3.000 obstacles es respectarà. Per altra part, l'eliminació de proves a l'Estadi Comunal pot afectar una possible futura candidatura a acollir uns Jocs dels Petits Estats d'Europa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT